Beograd dočekao srebrne junake

Srpski  košarkaši doputovali su u popodnevnim satima u Beograd, odmah po dolasku održali su konferenciju za novinare, a potom su se pojavili na legendarnom balkonu pred navijačima.

Srbija 18.09.2017 | 19:55
Beograd dočekao srebrne junake
Prvi su na balkon izašli pomoćni treneri Miroslav Muta Nikolić, Jovica Antonić, Milan Ninić, kao i ostali članovi stručnog štaba - kondicioni treneri, skauti, lekari, fizioterapeuti.

Od košarkaša, prvije izašao Bogdan Bogdanović, kojeg su navijači dočekali ovacijama!. Potom, redom - Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Vladimir Štimac, Branko Lazić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Boban Marjanović i kapiten Milan Mačvan. Stefan Birčević je ostao u Istanbulu zbog klupskih obaveza.

Na balkonu su i predsednik KSS Predrag Danilović, kao i selektor Aleksandar Đorđević. 

Publici se obratio selektor Srbije:

- Pozdrav Srbijo! Hvala na podršci, pre svega hvala momcima, predivnim igračima i momcima, je 12 legendi srpskog sporta i košarke, 12 legendi svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, zaslužili su to. Neizmerno hvala svima vama, ja sam najponosniji Srbin na svetu jer me ovi momci čine time"

MVP, MVP, MVP! Ovako su navijači pozdravili Bogdana Bogdanovića. A jedan od zanimljivijih transparenata bio je poslat od strane obožavateljke Bogdana Bogdanovića "Za Bogdanovića da se udam trojke da mi pravi".

- Dobro veče Srbijo, zahvaljujem se u ime svih igrača. Uvek nas motivišete, zbog vas smo spremni da potrošimo i poslednji atom snage, rekao je Bogdan Bogdanović.

Ovog puta Srbija je slavila srebro sa desetkovanim sastavom, ali sledeći put će svi se nadamo medalja biti cećeg sjaaja.

Brnabić, Mali i Udovčić dočekali košarkaše Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Skupštini Grada primili su košarkaše Srbije, koji su osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstva u Istanbulu.

Oni su čestitali i aplauzom pozdravili košarkaše pre izlaska na balkon Skupštine gde će im je upriličen tradicionalni svečani doček posle velikog uspeha.

Pored Brnabić, koja je uživo bodrila košarkaše u Istanbulu u finalu protiv Slovenije, Malog i Udovičića sportiste su pozdravili gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine Nikola Nikodijević, zatim Andreja Mladenović, Dragomir Petronijević, Darko Udovičić i Predrag Peruničić.

(Novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ma zlatni

18.09.2017 18:31

Ma zlatni su.Sudije su razbile utakmicu u drugoj cetvrtini sudeci sve protiv Srbije.Nikolic je tukao Bogdanovica cijelu utakmicu.Kasnije se ne mozes vratiti.Da ne bude necasno.Slovenija sjajna.Cestitam.

ODGOVORITE
Name

Basketbalija

18.09.2017 18:46

Osvojiti srebro sa ,,trecom ekipom,, ,ravno zlatu.

ODGOVORITE