Ojadio pet butika u Banjaluci

Razotkriven serijski prevarant Zoran Žunić, osumnjičen za mahinacije u Banjaluci. Lažni fudbaler na ime sponzorstva radnicama uzeo oko 1. 100 maraka.

Republika Srpska 18.09.2017 | 17:10
Ojadio pet butika u Banjaluci
Zoran Žunić (36) iz Broda osumnjičen je za pet prevara počinjenih u buticima sportske opreme u Banjaluci u kojima je radnicama uzeo oko 1.100 KM lažno se predstavljajući kao predstavnik fudbalskog kluba koji su sponzorisali.

U PU Banjaluka navode da su prevare počinjene u periodu 10. jula do 11. avgusta. Žunić je radnicima butika iznosio priču da predstavlja fudbalski tim koji je nedavno osvojio turnir pod sponzorstvom butika u koji bi došao.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je osumnjičeni uveravao radnice da je njegova ekipa kao nagradu za osvojen turnir dobila trenerke, a potom bi ih nagovorio da telefonom pozovu vlasnika butika kako bi mu se zahvalio i odštampao logo njihove radnje na trenerkama.

- Kada radnice pozovu vlasnike, osumnjičeni bi preuzeo telefon i započinjao razgovor s njima. Međutim, nakon što mu prekinu vezu osumnjičeni bi nastavio da priča kako bi radnice stekle utisak da i dalje razgovara s vlasnikom. Kad bi završio "razgovor" radnicama je govorio da im je vlasnik butika rekao da mu daju određeni novčani iznos, što bi one i učinile. Na taj način je iz pet butika prisvojio 1.100 KM - pojasnila je Markanovićeva.

Zoran Žunić ima podebeo policijski dosije i istražiocima je poznat kao vešt i iskusan prevarant. Zbog sličnih prevara hapšen je 2007. kada je izvarao na desetine firmi, udruženja i pojedine institucije u Prnjavoru, Tesliću i Modriči kojima se lažno predstavljao kao humanitarni radnik i organizator sportskih turnira sa sloganom "Sportom protiv droge", uzimajući im iznose od 70 do 300 KM. U februaru 2016. prijavljen je zbog tri prevare u Bijeljini gde je od radnike dve apoteke i butika uzeo 1.500 KM predstavljajući se kao kapiten FK Radnik iz Bijeljine i FK Rudar iz Ugljevika.

Kazna

Prema ranijim presudama za prevare, Zoran Žunić trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Banjaluka na Tunjicama. Zbog neodlaska u zatvor za njim je bila raspisana i potraga, a zanimljivo je da je na izdržavanje kazne sproveden isti dan kada je počinio poslednju prevaru u butiku sportske opreme.

(Novosti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zvizgo valjo

18.09.2017 19:45

sto pisete tako nesto to je borba za Opstanak njega odmah otkrise a stare krimose oko milodraga nedira murija to pisete zelite reci da su drotovi aktivni zamazujete oci slijepima

ODGOVORITE
Name

ccc...

18.09.2017 20:21

zuna, zuna...pa dokle vise...ili nauci krasti na veliko ili se nemoj brukat i tracit zivot po zatvorima...

ODGOVORITE
Name

Kole

19.09.2017 06:21

Ovaj lik, a znam ga sto godina, doduše iz vidjenja, mora hutno u politiku. Tamo bi bio svoj na svome. Ovako mu se ime blati džaba po medijima. I njegovo ime je odmah objavljeno, a od onih pravih uvijek inicijali.

ODGOVORITE
Name

cdbluka

19.09.2017 12:10

A sa Tunjica odmah u kabinet predsjednika..za savjetnika!

ODGOVORITE