Osam sati se čekao tužilac

Osamdesetdvogodišnji starac N. Š. poginuo je sinoć u mjestu Vagan nadomak Strojica (na putu Šipovo -Kupres, dok se vraćao kući.

Republika Srpska 18.09.2017 | 16:43
Osam sati se čekao tužilac
Prema riječima očevidaca do nesreće je došlo oko jedan sat iza ponoći kada je vozilo marke Audi 80, kojim je upravljao M.S. udario je starca a potom i u stijenu od koje se prevrnuo nekoliko puta.

Vozač je zadobio lakše povrede odmah nakon prevrtanja je otišao do obližnje kuće i slučaj prijavio policiji koja je izašla na mjesto događaja.



Pripadnici Policijske stanice Šipovo obavili su svoj dio posla te obavjestili dežurnog tužioca iz Banja Luke,  na čiji su dolazak morali čekati punih osam sati.  Sve do dolaska tužioca beživotno tijelo starca se nalazilo na cesti , nakon čega su ga prevezli na autopsiju.



"Porodica stradalog ostala je zatečena radom istražnih organa", rekao je BN televiziji unuk nastradalog starca Rakita Bogdan.

"Sramno je da smo morali toliko vremena čekati da dežurni tužilac dođe na lice mjesta. Za nas je to dodatna trauma koju prolazimo od kad smo saznali za nesrećni slučaj", istakao je u razgovoru za BN Televiziju .

Mještani sela, takođe su BN televiziji rekli da je pomenuta dionica puta od Strojica prema Kupresu jako opasna te da se često dešavaju saobraćajne nesereće u kojim stradaju ljudi i stoka koja pase pored puta.

Uputili su apel loklanim vlastima Šipova i policiji da se uvede dodatna signalizacija i pooštre saobraćajne kontrole radi prevencije za ubuduće .

U banjalučkom  Okružnom tužilaštvu  koje je preuzelo slučaj su rekli da istraga još traje i da će u dogledno vrijeme biti poznati  detalji ove nesreće kada se završe zakonom predviđene aktivnosti.

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Guhun

18.09.2017 16:39

Ma bole tuzioca ona stvar da je iz linca putovao stigao bi za osam sati.

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2017 04:19

Hahahaha,bravo za komentar.Bas ga zabole,mogo je deda ostati na cesti tro dana koliko je tuzioca briga za obican narod

Name

Komunist

19.09.2017 07:07

Da je na putu lezala torba para dosao bi Dodik i Zeljka sa Helikopterom za pola sata.

ODGOVORITE
Name

kum

19.09.2017 13:15

Niste ga trebali ni zvati. BRUKA i SRAMOTA. Gdje li je mogao biti jadni smo mi?

ODGOVORITE
Name

kuku meni

19.09.2017 13:21

Opis o udesu je Bajka za malu Djecu, gjesu stjene i kako Audi stoji na Tockovima a od prevrtanja nista. Tu netreba Tuzioc jer kazete da je pio da je izgubljen i da nezna kud hoda. Mozda da je ona jelka kriva.

ODGOVORITE