Prihvaćene izmjene zakona

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je izmjene i Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona i Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona.

Bosna i Hercegovina 18.09.2017 | 13:18
Prihvaćene izmjene zakona
Nakon što četiri puta nije mogla da se održi sjednica komisije, izmjene i dopune ovih zakona sada su prihvaćene i u srijedu će se naći pred poslanicima Predstavničkog doma.

Za oba prijedloga zakona, čiji je predlagač poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Denis Bećirović, glasali su predsjedavajući Komisije Damir Arnaut iz SBB-a, Šefik Džaferović iz SDA, Senad Šepić iz Nezavisnog bloka i Željko Komšić iz Demokratske fronte.

Protiv su bili Aleksandra Pandurević iz SDS-a, Momčilo Novaković iz NDP-a i Nikola Lovrinović iz HDZ-a BiH.

Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH predviđa zabranu kandidovanja na izborima osuđenima za ratne zločine, dok Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH predviđaju zabranu negiranje genocida.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kakav genocid

18.09.2017 11:55

Niko nije utvrdio pa ni u UN da je u Srebrenici počinjen genocid.Zločina ratnih jeste bilo ali ne i genocida.Zar ovdje ne postoji nekakav veto kao entitetsko glasanje

ODGOVORITE
Name

Denis

18.09.2017 13:45

Becirovic je sovinista i kao da je clan ultradesnicarske stranke a ne laznog SDP-a

Name

Indijanac

18.09.2017 15:19

Jesi li ti normalan, fašisto jedan bolesni?! Najviši međunarodni sud, osnovan upravo od UN, je pravosnažno presudio srebrenički genocid! Za isti odgovorne VRS i MUPRS. Srbija presuđena za nesprečavanje istoga!

Name

Jao Indijanac

18.09.2017 15:57

Jao Indijanac pa prvo je taj sud trebao utvrditi genocid nad vama Apacima.E sad jel taj zakon zabranjuje i to negiranje.I onaj genocid nad Jermenima.Il samo ovaj vas.Genocid, a pola naoruzano bilo.A pola opet dovezeno iz drugih opstina.Ne znam samo eno i Kolinda se sad dvoumi.

Name

Za Indijanca

18.09.2017 20:13

Sta Srbija konju bijedni sta je tebi!? Zovi Softica pa se lijecite skupa.