Požari u Srbiji, vjetar problem

Na području Zlatiborskog okruga od jutros je izbilo više od 50 požara, a vatrogasci imaju posla i na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice.

Srbija 17.09.2017 | 18:36
Požari u Srbiji, vjetar problem
Požare je uglavnom izazvalo varničenje žica na niskonaponskoj mreži, usled jakog vetra koji duva od podne.

Na području ZlAtibora ugrožene su i neke kuće, a najkritičnije je na području Arilja, gde se jedan požar proširio i sa teritorije Bosne i Hercegovine, javlja Glas zapadne Srbije.

Varničenje žica na niskonaponskoj mreži uzrok je i više požara na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice gde vatrogasci imaju pune ruke posla.

Vatra se u nekim mestima približila i kućama, a na terenu su svo ljudstvo i mehanizacija.

Više požara izbilo je na nekoliko lokacija u Ivanjici, gde pored vatrogasaca požare gase i građani.

"U mestu Lučka reka gore pašnjaci, malinjaci i voćnjaci. Vetar je toliko bio jak da se plamen u roku od nekoliko sekundi širio i do 30 metara", rekao je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Prema njegovim rečima, taj požar je lokalizovan. U pomoć vatrogascima su pritekli i radnici javnih preduzeća i meštani, a jedan policajac je povređen.

Požari su izbili i na Gradini, Cerovi, kao i na Goliji. U mestu Bele vode izgorela je štala.

Jak olujni vetar praćen kišom za samo desetak minuta zahvatio je Šabac, Novi Sad, Rumu i Sremsku Mitrovicu. Nevreme sa kišom pogodilo je i Beogra, a među povređenima je i jedno dete.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sarajlija .

17.09.2017 17:03

Srbijanski mediji izvjestavaju dase pozar siri prema Bosni i Hercegovini a ne prema Srbskoj Republici kao pojedini nasi novinari .

ODGOVORITE
Name

ZIKO

17.09.2017 18:41

GADNO JE LJUDI KAD SE ZICE UPALE.

ODGOVORITE
Name

re.ZIKO

17.09.2017 19:36

JARO GORELO JE I U BOSNI.