Njemačka ljuta na Tursku

Njemačka neće imati drugi izbor nego da pooštri ekonomske odnose sa Turskom kako bi je natjerala da oslobodi njemačke državljane zatvorene u Turskoj iz političkih razloga, izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Svijet 16.09.2017 | 14:57
Njemačka ljuta na Tursku
Moraćemo dodatno da smanjimo ekonomsku saradnju sa Turskom i proučimo projekte", istakla je njemačka kancelarka u intervjuu za dnevnik "Pasauer noje prese".

Njemački zvaničnici su gnjevni, jer je Turska uhapsila desetak njemačkih državljana iz, kako navode, političkih razloga.

Najnoviji medijski izveštaji stižu u trenutku kada su odnosi između dva partnera u okviru NATO-a zategnuti, a njemački zvaničnici prijete da će ograničiti prodaju oružja Turskoj. Ankara smatra da će taj potez ugroziti njihovu zajedničku borbu protiv Islamske države, zaključuje britanska agencija.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zool

16.09.2017 13:53

Nazovite ih pravim imenom tj špijuni a ne novinari.Novinar je zanimanje kojim se najlakše infiltrira špijun u neku zemlju.Svako ko ulazi u neku zemlju mora da uma neki razlog,naročito ako tamo boravi izvesno vrijeme.Svi ovakvi uhapšeni su obavjestajci koji nemaju veze sa novinarima nego brukaju tu časnu profesiju.

ODGOVORITE
Name

Islamofobija.

16.09.2017 14:28

Islamofobija.Pa zar opet.

Name

mm

16.09.2017 19:47

Sultan sve zatvara pravi ,Diktator.

Name

neka malo

16.09.2017 21:12

Neka, neka .. samo bagru zatvaraj.. sve strane agente u zatvor, da se nebi dogodio YU scenario u TR

ODGOVORITE