Sumnja se na novi teroristički akt

Britanske vlasti danas nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kojem je povređeno 29 osoba, dok je na stotine vojnika raspoređeno širom zemlje.

Svijet 16.09.2017 | 09:58
Sumnja se na novi teroristički akt
Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" kasno sinoć, nakon što je bomba delimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, navodi danas AP.

Vojnici će se danas pridružiti policajcima na javnim mestima kako bi sprečili eventualne napade posle jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom. Za sada niko nije uhapšen.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoki

16.09.2017 08:23

Ma kakav teroristicki napad,kakva nebuloza,pa to je bio nesretan slucaj isti kao onaj kad je jedan covijek uletio automobilom medju vjernike Muslimane kad su isli sa molitve iz dzamije za vrijeme bjihovog praznika Bajrama,to nije bio terorizam.Kakva drskost i podlost.Nije to nista sto Vam rade, sta Vi radite njima u njihovim zemljama uz pomoc NATA i Amerike. Binbardovanje Srbije i ubijanje nevini gradjana nije bio terorizam,vec je samo terorizam ako neko Vas cacka,jedino tako se protiv Vas zla i NATA moze boriti.Sto ste posijali i napravili u svijetu sad Vas stize.Vi ste napravili ISIL i sve ostale organizacije da se bore za Vas protiv onih koji Vam nisu po mijeri,e sad je Mecka u Vasem dvoristu.

ODGOVORITE
Name

Re Zoki

16.09.2017 10:43

Tako je prijatelju 11. septembar je isceniran da bi bio izgovor za planine pobijeni muslimana sirom svijeta a njihove zemlje bile opljackane.