"Paljenje novina je neprihvatljivo"

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da neke marginalne stranke provociraju i žele da destabilizuju atmosferu u Hrvatskoj, navodeći da je paljenje lista Novosti koji izdanje Srpsko nacionalno veće neprihvatljivo i da vlast takvo ponašanje neće tolerisati.

Region 14.09.2017 | 15:39
"Paljenje novina je neprihvatljivo"
Hina prenosi da je Plenković kazao da provokatori koriste teme ideoloških podjela u društvu kako bi destabilizovali cjelokupnu atmosferu u zemlji i unijeli razdor u javnost, kao i da bi naštetili ugledu Hrvatske.

Plenković je rekao da tu misli na neke marginalne stranke koje su palile Novosti.

"Takvo ponašanje je neprihvatljivo i im to osuđujemo. Takvu vrstu ponašanja nećemo ni tolerisati niti dopustiti", poručio je Plenković.



Komentarišući premještanje spomen ploče hrvatskih odbramebenih snaga (HOS) s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" iz Jasenovca u Novsku, Plenković je ocijenio da su vlasti time "rešile pitanje prihvatljivosti dijela sadržaja na ploči u Jasenovcu s obzirom na konotacije koje pozdrav vezuju za NDH i ustaški režim".

On je najavio da će danas na sjednici Savjeta za suočavanje sa posljedicama nedemokratskih režima biti obavljena rasprava o radnom dokumentu koji je pripremilo nekoliko članova Savjeta.

"Zadatak je Savjeta da se što prije formulišu preporuke pravnih stručnjaka za kvalitetno zakonsko regulisanje pitanja simbola i oznaka totalitarnih sistema, kako bismo dugoročno i trajno riješili neujednačenu upravnu i sudsku praksu koja je dovela do nedoumica", kazao je premijer Hrvatske.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

TRN

14.09.2017 13:43

Ako je cojek posteno platio more da pali i kucu svoju ako mu se cefne...

ODGOVORITE
Name

Трње у глави

14.09.2017 14:00

За тебе би онда било у реду, ако је неко (за мене: нека будала) купила Кур'ан и запалила га на јавном мјесту, јер је он платио ту књигу. Какав малоумник и србомрзац!

Name

Likvidnost Nula

14.09.2017 14:10

To je kultura neokapitalizma: prvo plati pa radi sto hoces (demokratski kapacitet). Prava kultura se ne moze kupiti novcem. Ukus se stvara neprestalnim traganjem za lijepim.

Name

Tisućljetni san

14.09.2017 14:50

Sve je to ok , oglasio se Plenkvić i osudio taj sramni čin aktivnih ustaša u Hrvatskoj, tj. "marginalnih grupa" kako on to kaže. Ali, nevjerojatno je koliko je Vlada Hrvatske dugo ćutala i ništa poduzela u vezi postavljene ploče u Jasenovcu sa ustaškim pozdravom. To mi baš smrdi, jer da su ok, oni bi odmah reagovali i našli načina da se ta bljuvotina od ploče odmah makne, čim je postvljena. Ovako su mnogo o sebi rekli i izazvali mnoge sumnje. Čak je zapanjujuće iznenađujuća njihova inertnost, kao da su se dodvoravali ustašama. A o realnoj količini prisutne i živuće mržnje i nesnošljivosti prema svemu što je srpsko u Hrvatskoj nema potrebe ni pisati, jasno je ko dan. Veoma, veoma bolesno.

ODGOVORITE
Name

mađar

14.09.2017 15:03

Saka čast Plenkoviču za izjavuŠto ovako nije postupio Nikolič kad je Šešelj zapalio hrvatsku zastavu.

ODGOVORITE
Name

Re

14.09.2017 16:31

Pa nije ni Dodik nista rekao kad su postavili ploču u Jasenovcu.Hrvati mogu sto se njega tiče da rade sta hoce. Dodik nikad nece nista reci protiv Hrvata.

Name

Tzhc

14.09.2017 17:09

Kakva mocna EU zemlja HR.Premijer komentarise paljenje novina.

ODGOVORITE