"Građani imaju kratko pamćenje"

"Više puta sam rekao da naši građani imaju kratko pamćenje i skloni su da upadnu u zamku i da budu dio jednog realitija u kome se ništa ne događa. Uživamo u napadima jednih na druge gdje se značajne stvari ne događaju, a životne stvari ne mogu da dođu do izražaja", rekao je Šarović.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović. kaže da je ovaj sastav Savjeta ministara jedan od najboljih ikada i da to pokazuju rezultati.

"Ovakav stav će i uvijek i doživjeti kritiku, što je logično, jer je naše društvo politički podijeljeno. Kod nas se čak i dobri rezultati ne dočekaju pozitivno", rekao je Šarović, gostujući u programu televizije N1.

Komentarišući da se govori da je neformalnoj koalicija na državnom nivou HDZ BiH, SBB i SNSD jača od formalne, vladajuće većine. Šarović je rekao da je očito da je jedna vrsta izborne kampanje počela 15 mjeseci prije nego je trebala.

"Ovu godinu smo trebali iskoristi na drugačiji način. Institucijama na bilo kojem nivou će biti teško raditi i teško će se dolaziti do odluka i zakona u narednom periodu. Radiće se bez čvrstih koalicija i odluke će se donositi ad hoc u datom trenutku kako stranke budu cijenile kakav im je interes da glasaju. Slično je i u entitetima, nažalost. Od velikih rezultata neće biti mnogo toga", rekao je Šarović.

Kaže da političke elite kada društvu ne mogu ponuditi ništa konkretno i nemaju značajne inicijative, a trebaju glasače, onda će ih vezati sa ovakvim temama.

"Više puta sam rekao da naši građani imaju kratko pamćenje i skloni su da upadnu u zamku i da budu dio jednog realitija u kome se ništa ne događa. Uživamo u napadima jednih na druge gdje se značajne stvari ne događaju, a životne stvari ne mogu da dođu do izražaja", rekao je Šarović.

Osvrćući se na usvojenu Deklaraciju o Pelješkom mostu, on je mišljenja da se ta rasprava nije završila s jučerašnjim danom u Parlamentu BiH.

"Izbiće i mnoge druge stvari u prvi plan zato što se približavamo opštim izborima. Moj utisak je da će se ova i slične teme koristiti za unutrašnje potrebe. U nedostatku velikih tema i rezultata, političari pribjegavaju temama kojima se podiže temperatura i tenzija, pa se stvara utisak u javnosti da je to toliko bitna tema za društvo. Ne kažem da nije bitna tema. Svaka zemlja treba braniti svoje interese, a pregovori oko Pelješkog mosta i prava na slobodni izlazak u međunarodne vode su legitimni interesi zemalja. Hrvatska ima interes da spoji svoje obale. Zašto mi ne bi imali interes da tražimo izlazak u međunarodne vode ili da uradimo granice sa svojim susjedima i na sjeveru BiH, gdje nije uređena gdje linija prelazi rijeku na desetak slučajeva. To ima posljedice u Kostajnici i drugim opštinama na granici sa Hrvatskom", izjavio je Šarović.

Osvrćući se na sastanak sa povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za "Agrokor" Antom Ramljakom i predstavnicima Agrokorovih kompanija u BiH, Šarović smatra da se čini da se situacija stabilizuje.

"Ona nije sjajna, ali postoje naznake da bi sistem kada su u pitanju firme kćerke u BiH mogle da bolje posluju i da je najteže vrijeme iza njih. Mnogo zavisi kako će cijeli sistem Agrokora u Hrvatskoj opstati", kazao je Šarović.

(BN)

KOMENTARI13
POŠALJITE PORUKU

Igor V

14.09.2017 11:29

Bravo Sarovicu. Kratko pamcenje je nas glavni problem. Sarovic i SDS su stvarali i gradili RS godinama a sada nam SNSD prodaje maglu, pricaju kako su oni nekakve patriote i pljackaju sve redom! I jos prisvajaju institucije RS za koje smo se mi borili dok su oni krali.

Luka

14.09.2017 11:29

Prije svega jedan veliki gospodin!!

Lopuzo vrati pare sto si pokro.

Peki

14.09.2017 11:54

Sasa

14.09.2017 11:58

Mozda kad si ti u pitanju pojedinci i imaju kratko pamcenje a li ne i vecina gradjana znamo mi vrlo dobro sta si ti radio.

pale

14.09.2017 12:12

Stvarno narod ima kratko pamcenje kad ovaj covjek ima neu znacajnu funkciju u BiH.

E kamo srece da svi koji imaju funkcije rade kao on. Samo od njega dobijamo konkretne rezultate i dobre vijesti ali mi izgleda vise volimo da zivimo u lazima.

Moskva

14.09.2017 12:25

Slavko

14.09.2017 12:56

Pa kad nas stalno @nakratko sisate! Ugasite sve bas sve na mesec dva,pustite da restartamo hårddisk!??Iliti jos bolje"Molim vas promenite nam softvere" past cemo i mi i cijeli sistem!!??👹👹😇🤘

Pale

14.09.2017 13:15

Puna pordrška g.Šaroviću,samo napred!

"Naši građani imaju kratko pamćenje i skloni su da upadnu u zamku i da budu dio jednog realitija u kome se ništa ne događa. Uživamo u napadima jednih na druge gdje se značajne stvari ne događaju, a životne stvari ne mogu da dođu do izražaja". Odlično rečeno. Daj nam bože pameti, dok se potpuno ne istrijebimo!

Bravo

14.09.2017 13:56

E moj ministre

14.09.2017 15:30

Ovo su klenovi a ne gradjani.

Лија

16.09.2017 13:21

Напротив, тврдим да немају. Добро се памте времена крађа и лоповлука у Источном Сарајеву.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.