Parlamentarci o Pelješkom mostu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će u nastavku sjednice zakazane za danas razmatrati Izvještaj o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta i Izvještaj o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na Koridoru 5c.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Raspravu o ovom izvještaju na sjednici, koja je prekinuta 7. septembra, obilježili su žustri i suprotstavljeni stavovi bošnjačkih poslanika i poslanika HDZ-a.

U okviru ove tačke dnevnog reda poslanici bi trebalo da razmotre i izvještaj o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje mosta između BiH i Hrvatske preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica auto-puta na Koridoru "Pet ce".

Na dnevnom redu sjednice je prijedlog zaključka Zajedničkog kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH o formiranju interresorne radne grupe za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama BiH.

Predloženo je da interresorna radna grupa u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu zaključka pripremi zakon i, ako je potrebno, izmjene postojećih zakona na nivou BiH u dijelu koji se odnosi na borbu protiv korupcije, te da svoje prijedloge uputi u parlamentarnu proceduru posredstvom ovlaštenog predlagača.

(Srna)

KOMENTARI10
POŠALJITE PORUKU

Indijanac

13.09.2017 09:30

Danas ćemo vidjeti kakve su instrukcije stigle iz Zagreba i Beograda u vezi mosta, a ova "interresorna" grupa za izradu zakona o porijeklu UKRADENOG se zalijeće još od 1997, nikako da uleti...

Dzoo

13.09.2017 10:08

Nikad nemogu skontati gradane koji zive u svom dvoristu platu uzimaju od drzave a nevole zasto ne idet ostavi te drzavu onom ko oc da radi.

Sad bi trebalo postat jasno odkud naziv "glupi bosanac"to je vjerovatno zasluga ovih sto zive ovdje a rade za interese drugih zemalja. U normalnim zemljama se krivicno odgovara zbog podrivanja ustavno pravnog poretka,a kod nas beru masne plate. Fuj

Realan

13.09.2017 12:57

Zool

13.09.2017 10:25

Zabraniti svima koji imaju strana drzavljanstva da imaju funkciju veću od predsednika mjesne zajednice.Evo školski primjer kako to utiče loše po BiH.Isti slučaj je i da Srpski političari svi imaju Srbijansko drzavljanstvo i nekretnine u Srbiji a vi obicni narode se koljite oko toga ko je veći nacionalista.

Nekom bi bilo drago ali to je zemlja sve tri naroda a ne samo jednog naroda i ove bagre koju namjerno neko naseljava na hrvatsku i srbsku svetu zemlju:

mikaca

13.09.2017 10:42

slažem se sto posto

BANJALUKA

13.09.2017 11:09

Ako nastavis jesti one male crvene tabletice mozdane vijuge ce ti nestati skroz,a zdravstvo u RS je u kolapsu pa sta ces onda druze Mikac.

POMRACENJE UMA

13.09.2017 11:36

upotpunosti se slazem sa ZOOL da funnkcioneri na nivou BiH mogu biti samo oni gradjani koji imaju iskljucivo drzavljanstvo drzave u kojoj zive.da svi oni koji imaju drzavljanstvo i jos neke druge rezervne drzave(za koji oni rade)nemogu biti u drzavi BiH nemogu biti vise od presjednika mjesnih zajednica.jer primati platu od poresnik obaveznika -gradjana BiH a raditi za drugu drzavu je u najmanju ruku nemoralno i nedopustivo.

patriota BiH

13.09.2017 13:05

Vlado babic

13.09.2017 15:06

Sta treba da se zabrani srbima da vole srbiju a hrvatima hrvatsku Kad se balije odreknu Turske I mi ce mo.Bosna nije muslimanska vec SRBIMA HRVATSKA I MUSLIMANSKA. Nikad nece biti jednog naroda pa bilo koje.

svsta

13.09.2017 18:35

Sds pokazuje opet da mu je vanjska politika "vrh". Isto tako su 90 radili pa je RS skoro bio cijei pohapsen, imena gradova promjenjena... umjesto da gradi odnose sa komsijama, oni podilaze bosnjackim strankama.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.