Vučićeva posjeta istorijska

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva. ocijenio je istorijskom posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu.

Republika Srpska 13.09.2017 | 00:40
Vučićeva posjeta istorijska
"Istorijska je to posjeta, to je prvi predsjednik bilo koje države da dođe u posjetu. Zahvalni smo, jer je to mlad grad, nastao u ratnim okolnostima. U ovoj fazi je to važna posjeta - u svjetlu pomoći koju je Srbija opredjelila za Istočno Sarajevo", kazao je Vuković, gostujući u Novom danu televizije N1.

Posebnu zahvalnost iskazao je i Vladi Srbije, koja je izdvojila 5.5 miliona evra za pomoć  stanovnicima Istočnog Sarajeva, Trebinja, Brčkom i dijelovima FBiH sa srpskim stanovništvom, poput Drvara i još nekih gradova.

"Kao gradonačelnik sam zatražio pomoć u gradnji pozorišta, koje je nezavršteno. Očekujemo da se i za taj projekat da neka pomoć, kao i za izgradnju muzeja RS", dodao je Vuković.

Ti projekti su odavno inicirani, a podržala ih je i Vlada RS, no za početak gradnje muzeja - nema novca.

"Očekujemo od Srbije da pomaže RS, Srbima koji žive van Srbije. Oformit će se ozbiljan fond za dijasporu, u koju i mi dolazimo u obzir", kazao je Vuković.

 (N1)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

12.09.2017 23:59

E jake pomoći. A šta ćemo sa silnom opremom koja je opljačkana iz naših fabrika i prodata u Srbiju i manjim dijelom u Hrvatsku? Šta je s Telekomom koji ste oteli, i još omogućii Dodiku da to koristi za svoju vladavinu kojom je dokrajčio RS. Sad nam vraćate pomije. Hvala, ne treba!

ODGOVORITE
Name

Komedija

13.09.2017 05:09

Vučića nikad više difovaca nije dočekalo kap što je u Istočnom Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

zasto?

13.09.2017 08:09

Zasto li te toliko boli. oni su ga bar docekali.....:)

Name

hmmmmm

13.09.2017 06:52

Gradonačelnice,pitao si Vucica za materijal sto je Srbija slala za izgradnju Srpskog Sarajeva,dali je to donacija ili mi to plaćama,dok su oni prije tebe na tom mjestu uredno prodali u ono drugo Sarajevo a nama ostavili dug?????Ako čitaš komentare a čitaš,molim te odgovori..Stanovnik Istočnog Sarajeva..Hvala unaprijed..

ODGOVORITE
Name

ре хмммммм

13.09.2017 07:47

Постављаш тешко питање. Од тог материјала многи данашњи ''бизнисмени'' с направили стамбене и пословне објекте. Примјер је ''гитрос'' који је годинама био рентан СИПА-е за велике паре. Чији је то објекат, данас кад је напуштен???? Којић је у Новом Саду међу јачим газдама, а 1992. године је изашао из Бућа потока као подстанар. Већ ћути и трпи. Плати материјал или ће ти доћи судски извршитељи да плијене оно мало сиротиње што си успио послије рата скупити. Плати грађевинскуренту, уређене грађевинског земљишта, комуналну рентру, порез на воду, порез на канализацију, порез на свјежи зрак, порез на зеленило итд. А они ће мјесечно узимати по пар хиљада марака, одборничког додатка, додатка за чланство у управном или надзорном одбору, додатка за рад у некаквим комисијама за све и свашта итд. А кад се примакну избори, ето емисара на кућна врата да нуде кило шећера, литар уља, пет кила брашна, двије ролне тоалетног папира, два сапуна итд. а твоје је да само заокружиш јер ће се они борити за народ који неизмјерно воле док су на власти.

Name

ре ре хмммммм

13.09.2017 10:14

Све ја то знам али сам тражио одговор од градоначелника...Изгледа заузет