Radnici poručuju: Nećemo odustati

Iako je jutros uplaćen jedan od tri zahtijevana topla obroka, radnici “Željeznica Republike Srpske” nastavljaju sa štrajkom do ispunjenja svih zahtjeva. Uprava preduzeća je uputila radnicima poziv na prekid štrajka, na šta su oni poručili da neće odustati, jer se bore za svoja prava. Štrajku se pridružilo još 20-ak radnika.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Radnici Željeznica noć su proveli u holu stanice, ali i dalje bez dozvole da uđu u prostorije koje su predviđene za štrajk. Kažu da ovo nije samo njihov problem, već problem svih radnika u Srpskoj.

Na tvrdnje resornog ministra da su radnici politički izmanipulisani, štrajkači poručuju da samo traže poštovanje prava.“Iza ovog ne stoji nikakva politika, jer ako je tražiti svoj platu i zarađeno politika, onda smo stvarno političari. Pitam se zašto iz Vlade niko nije reagovao, iako smo upućivali i krivične i inspekcijske prijave. Niko ne reaguje na konstantno kršenje zakona i niko ne snosi odgovornost”, izjavio je predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti “Željeznica Republike Srpske” Zlatko Marin.

Uprava i Ministarstvo su nas natjerali na štrajk glađu, a sada nam prijete otkazima, tvrdi jedan od radnika Željeznica i dodaje da su sveprisutne pojedinačne prijetnje radnicima.

Nismo mi toliko nepismeni koliko Uprava i Ministarstvo misle. Mi smo zanatlije, ali ne damo ono što je naše, a to su zarađene plate, poručuju radnici Željeznica.To što su im juče zaključali stanice, kažu da je štetno i da će se odraziti na samo preduzeće.

“Željeznica gubi, a menadžment je zatajio. Oni treba da se bore da vozimo što više robe, da možemo da zaradimo svoju platu i da živimo od svog rada. To nam ne daju. Tražim da se kompletno rukovodstvo smijeni i da se jednom stane na put tome. Zahtjevamo samo da se redovno isplaćuju zarađene plate”, ističe radnik u “Željeznicama Republike Srpske” Žiko Pantić.

Danijel Vučkovac, još jedan od nezadovoljnih radnika u Željeznicama, kaže da su im sva prava uskraćena i da traže samo ono što je njihovo.

Podršku su dobili od Sindikata mašinovođa iz Federalnih Željeznica i članova Udruženja građana “Restart”.

Zahtjevi ostaju isti: isplata naknada za topli obrok i prevoz iz ove godine, ovjera zdravstvenih knjižica i isplata plata u skladu sa zakonom.

Direktor Željeznica Dragan Savanović ni danas se ne javlja na naše pozive.BN televizija

KOMENTARI14
POŠALJITE PORUKU

ma sta pricas

12.09.2017 21:31

Nista od toga ljudi. Oni nemaju para kraj price. Idite kucama prije nego Dodo i njegova policija doce da zavrne ruke vasim vise nego podanim sefovima.

MA ŠTA PRIČAŠ GOSPODINE ZAR IM TO ŽELIŠ

Xx

12.09.2017 22:01

N E K T A R I J A N C I

Radnik

12.09.2017 23:22

Kakva glad :puske sijere krampe ,izboriti sto nas pripada ;samo nase trazimo nista vise.

Re

12.09.2017 23:24

xxx

12.09.2017 21:31

Stiže pivo sram vas bilo opet ćete se prodati vođi sekte

Ђода

12.09.2017 21:31

лако вам је штрајковати глађу ајде штрајкуј да не попијете пиву...

OjO

12.09.2017 21:46

Ha! Ha! Ha! Doći će opet Dodik i popit' dvije, tri ljute sa vama i vi ćete se opet gladnih trbuha kući vratiti, puni nade i vjere u bolje sutra. E, narode, narode...

Nema on vise vremena za njih ima on vecih problema para nema nema banaka da uzme pare u centralnu mu nedaju a to mu je bila poslednja nada

Pero

13.09.2017 07:11

milojica

12.09.2017 21:54

Kakav štrajk kakvi bakračiOni čekaju Dodika da donese pečeno prase i koju litru brlje i eto ih sutra na poslu.

Strašno je ismijavati se tuđoj muci.Oni su se za razliku od mnogih koji samo pričaju, usudili da sve svoje stave na kocku.Nisu od nas tražili ništa da bi im se ismijavali.Mnogi od vas nemaju m... da bar nešto pokušaju i urade odim što pljujete po portalima.Na kraju, šutite na tuđu muku, jer već sutra vaša muka može biti mnogo veća i bolnija.Pustite ljude na miru, i za promjenu gledajte svoja posla.

re ismijavanje

13.09.2017 06:22

Mnogi su štrajkovali pa tad radnici Željeznica nisu stali da brane već podržavali Baju. Tražili su i dobili propast biće i gore. Nema tu narod ništa ne može pomoći , mnogi se muče rade kod privatnika za minimalac pa ćute.

Vedrana

13.09.2017 11:01

Zoki

12.09.2017 22:03

E sad se vidi kakav smo mi Narod,pa nije ni cudo sto su vijekovima sa nama lako drugi upravljali i manuoulisali.Umjesto da podrzimo ove ljude koji traze svoj komad hljeba koji su posteno zaradili,a njhovi vlastodrsci njihove plate i ostale zarade procerdali,mi pravimo sprdnju i ismijavamo neciju muku.Jadni smo mi!

Promjene

12.09.2017 23:07

Štrajkom gladju nećete ništa postići, oni i hoće da pocrkate. Donosite tu svaki dan po jedno pečeno prase i par gajbi pive i tako štrajkujte. Doći će mnoge evropske TV kuće a i CNN da vas snimi! I vlast je gubitnik sto posto. Samo tako ćete doći do svojih prava.

Ma baš glupost

Xxl

13.09.2017 20:13

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.