Zagreb: Ponovo spalili "Novosti"

Predsednik proustaške Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec drugi put za deset dana u centru Zagreba palio je primjerke srpskog nedeljnika, glasila SNV, "Novosti" kao, kako je rekao, poziv hvatskim vlastima da prestanu da finansiraju ove novine jer one nisu novine srpske manjine, već su novine protiv hrvatske države.

  • Vijesti
  • Region


Ovoga puta su izgorjela dva primjerka preko čijih naslovnica su bili zalijepljeni naslovi "Idi bre pa se leči" i "Lepo gore, lepe novine".

Keleminec je akciju izveo povodom krivične prijave koju je zbog "''podsticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje" podigao protiv izdavača "Novosti" Milorada Pupovca, prenosi taj srpski nedeljnik.

Kako je potvrdio novinarima, zbog gotovo identične akcije koju je na istom mjestu izveo pre deset dana, policija ga je pozvala na razgovor tokom kojeg ih je obavijestio da "Novosti" nije palio na javnoj površini, već u prigodnoj kantici.Današnji skup, na kojem se okupilo deset Keleminčevih pristalica, prošao je bez uzvikivanja ustaškog pozdrava ‘za dom spremni’.

Keleminec se ponovno obrušio na Milorada Pupovca, predsednika SNV i lidera SDS S-a, protiv kojeg je podnio krivičnu prijavu.

"Ja sam patriota koji je 1991. branio Hrvatsku, a Pupovčeva strana nas naziva ustašama. Prvo se sprovodio ''SANU 1'', a sada se preko Pupovca sprovodi ''SANU 2''... Zadnji put smo spalili ''Novosti'' jer naslovnice ‘Lepa naša lepo gori'' i ‘Žarimo i palimo'' predstavljaju teroristički čin i širenje nacionalno-etničke mržnje. Zbog toga smo danas podnijeli krivičnu prijavu", rekao je Keleminec.Prema njegovim riječima, spaljivanje je bila poruka vlasti u Hrvatskoj da prestane da finansira Novosti jer to "nije list srpske manjine, nego Novosti od Feralovaca koji su uvek bili protiv hrvatske države".

"SDSS i SNV hrvatsku državu i narod proglašavaju genocidnim i tvrde da je Hrvatska zločinačka... sramota je od Plenkovića da koalira s osobom koja mrzi Hrvatsku i naše pozdrave, ali nisu mu mrske naše kune'', dodao je on.

Keleminec je poručio da se ne boji policije, zakona i pravde i da će biti srećan ako ga budu progonili zbog protivljenja sprovođenje "velikosrpske poliitke" koju, kako tvrdi, traži srpski ministar Ivica Dačić kojeg je nazvao "mali Slobo".

Iako je i današnji skup A-HSP-a obezbjeđivala policija koja je snimala čitav događaj, nije intervenisala pa je Keleminec, ovaj put uz pomoć jednog prijatelja, još jednom neometano obavio spaljivanje, zaključuje se u tekstu magazina SNV-a.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI13
POŠALJITE PORUKU

Mile

12.09.2017 15:50

To oni samo brane Srbske interese....

ovi da ne kazem ,ujke "uvijek zele da budu u centru paznje to im jos ostalo u pameti "oni su svi zaluđeni i zadrogirani ,neka im bog pomogne 'ali evra i franka nemogu dobiti nigdje vise ,.

Re

12.09.2017 20:15

DA SE ZNA DA U HRVATSKOJ IMA TEK TOLIKO SVJETLA KOLIKO OD PLAMENA NOVINA....!

ŽIKA ŽELJEZNIČAR

13.09.2017 07:35

Ah, taj džez

12.09.2017 15:57

Što ih ne sačuvate da se imate čim na zimu ogrijati, biće jaka zima.

Sarajlija .

12.09.2017 16:20

Ma sramih bilo sto pale novine .

Добро је да нису запалили србску кућу. Додуше, љетос су двије малоумнице, хоћу да кажем малољетнице, запалиле србске куће. Обзиром на то шта смо навикли од овог полусвијета, све је добро док људе (прије свега Србе, али и Роме и Јевреје) не пале.

Гореће и они

12.09.2017 19:37

www

12.09.2017 16:21

Gledaj ovoga pali novine a pantalone mu izlizane nema para da kupi druge, muko moja dokle ce narod zivjeti u svojim torovima zatrovan mrznjom

Važno je da im je život ispunjen.

Pun mjesec

12.09.2017 17:01

Alija

12.09.2017 16:33

Pozitivna stvar je da je prvo morao kupiti novine. Znaci da je on jedan od finansiera "velikosrpskog tiska".

Ustasluk!

12.09.2017 17:19

Sto ćete, pogledajte ucesnike! Sve sama gerijatrija. Nažalost, Hrvati su jedini narod iz ex YU koji je još opterećen mržnjom. A realno, i najviše dobili u ovom ratu zahvaljujući glupim Srbima. I da se jedini isele na Mars opet bi Ustasluku smetali Srbi. To je genetski poremećaj.

Ne kazem da je ovo uredu ali ito tako nevidim ni u vasim komentarima puno ljubavi i umjerenosti i izjednacavanje par budala s jednom cijelom nacijom govori vise o vama koi ovako komentarisete poz svim normalnim ljudima .

Mmmm

12.09.2017 21:04

Jolpaz

12.09.2017 23:00

S obzirom na situaciju na fotki, reklo bi se da ih mladji naraštaj baš i ne podržava.

dijaspora

13.09.2017 07:39

Moraju da se bave sa nečim jer nece da vide sta im se desava u drzavi mladi i sve radno sposobno je otislo iz lijepe njihove samo ce ostati penzioneri.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.