Ministarstvo podržalo rad RAK

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da da podržavaju rad Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i ogradilo se od stava koji je nedavno dala službenica ministarstva u vezi spora RTRS i RAK-a.

 

Bosna i Hercegovina 12.09.2017 | 10:02
Ministarstvo podržalo rad RAK
Povodom medijskih napisa vezanih uz priključenje televizije "K3" u digitalni sistem emitovanja, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine saopštilo je da u okvirima zakona o komunikacijama i podzakonskih akata kojima je regulisana oblast komunikacija u Bosni i Hercegovini podržava rad Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine.

"Zaključci koji se izvode iz stava službenice Ministarstva u povodu tumačenja odluka ili sankcija RAK-a ne predstavljaju stavove Ministarstva, te se Ministarstvo u cijelosti ograđuje od istih", kaže se u saopštenju i dodaje da ministarstvo i RAK BiH nastavljaju izuzetno uspješnu saradnju na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

RAK je izrekla nedavno RTRS-u novčanu kaznu u iznosu od 45.000 KM zbog uskraćivanja prava na priključenje na zemaljsko digitalno emitovanje za TV stanicu K3 iz Prnjavora kao i novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM generalnom direktoru RTRS Drašku Milinoviću, kao odgovornom licu.
 
Iz RTRS-a tvrde da odluka RAK-a nije pravno utemeljena te najavljuju žalbu, a podršku im je nedavno dala službenica tog ministarstva, od čije izjave se danas saopštenjem ogradilo Ministarstvo za komunikacije i promet.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

А

12.09.2017 08:34

Јес јашта је ко и за пељешки мост. Сваки дан друго саопштење од друге особе. Које и чије министарство. Не лапрдајте више

ODGOVORITE
Name

Haj zbogom

12.09.2017 09:31

Pukli ste. Nek je i vam iz RTRS odzvonilo davno je trebalo malo vas spustiti na zemlju. Mislite kao i presjednik da vam niko ništa ne može . RAK samo naprijed .

ODGOVORITE
Name

Spiro

12.09.2017 09:56

Kod nas agencije preuzese bläst cuj agencija kaznila nekoga u pravu je dodik koji SE nam k...c sugovi i tuzilastvo eto i agencije sprovode ne kakav svoj zakon

ODGOVORITE
Name

Javna kuća RTRS

12.09.2017 10:35

Sramno! Ponovo se ruše srbske institucije i otima srbska imovina. Ja bih sve privatne TV kuće ugasijo, i jadnom narodu ostavio da gleda srbsku RTRS, objektivnu, na čijem je čelu bivši predsjednik kabineta naše drage Željke.

ODGOVORITE