Slavlje zamalo završilo kobno

Sedamnaestogodišnjem D. M. koji je u noći sa subote na nedjelju u mjestu Podcrte kod Gruda, vozilom udario petnaestogodišnjeg V. R. i pritom mu nanio teške tjelesne povrede opasne po život, nakon saslušanja određeno je zadržavanje u Tužilaštvu ZHK u trajanju od 24 sata, saznaje Faktor.

Bosna i Hercegovina 11.09.2017 | 22:24
Slavlje zamalo završilo kobno
''Sutra će Tužilaštvo ZHK odlučiti o sljedećim koracima'', potvrdio je Josip Aničić, portparol Tužilaštva ZHK-a.

Tokom saslušanja u policiji, maloljetnik je ispričao na koji način je došlo do teškog povrijeđivanja petnaestogodišnjaka.

Kako se nezvanično saznaje, preplašeni maloljetnik kazao je kako su četvorica prijatelja krenula da proslave rođendan jednog od njih.

Shvatili su da im je potrebno i auto pa su uzeli vozilo koji pripada roditeljima jednog od njih. Maloljetnik čijim je roditeljima pripadao automobil nije znao voziti pa je za volan pustio M.D.

Međutim, tokom vožnje, drugovi su počeli da negoduju vožnju M.D. Povrijeđeni je tražio da napusti automobil i da nastavi pješke te je izašao iz vozila. Međutim, nakon nekoliko metara ponovo je ušao u automobil pa zatim opet izašao. U jednom trenutku automobil se sam pokrenuo te je udario V.R. nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Nakon privođenja maloljetnika svi su podvrgnuti alkotestu, te je ustanovljeno da su bili pod uticajem alkohola. Prilikom saslušanja vozača u policiji on je bio vidno potresen.

Tokom sutrašnjeg dana uslijediće i saslušanje povrijeđenog koji bi trebao ispričati svoju verziju događaja.

Suvozači I. P. (16) i M. Č. (18) koji su takođe bili u vozilu već su saslušani i pušteni kući.

Izvor: Faktor

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Romanija

12.09.2017 08:35

Koliko to auto ima suvozaca.

ODGOVORITE