Haos na Floridi: Voda do 45 dolara

Strahoviti uragan “Irma” obrušio se na Floridu. Udari vjetara su do 215 kilometara na čas. Najgori vetrovi tek dolaze, saopštio je Nacionalni meteorološki centar. Policija upozorava stanovništvo.

Svijet 10.09.2017 | 16:46
Haos na Floridi: Voda do 45 dolara
“Svi koji nisu evakuisani treba da ostanu u skloništima dok oluja potpuno ne prođe”, navodi policija.

Desetine hiljada ljudi koji su otišli u skloništa prate put zle “Irme”. Više od 170.000 domova i firmi na Floridi ostalo je bez električne energije.

Evakuacija je u toku; ulice i supermarketi su prazni, kaže distributer BN televizije za područje Floride Mladen Bošnjak.

“Veličina ovog uragana je 645 kilometara, što je skoro veličina bivše Jugoslavije. Svih sedam hiljada članova Nacionalne garde su aktivirani da budu u pripravnosti”, kaže Bošnjak.

“Vanredno stanje je uvedeno u svim kantonima i gradovima Floride, sve škole, obdaništa i aerodromi su zatvoreni, prodavnice već odavno ne rade”, dodaje distributer sa Floride. On dodaje da baterije i baterijske lampe više nigde ne mogu da se nabave.

“Imamo čak i informaciju da su neke prodavnice prodavale pakovanje vode i po 45 dolara”, kaže Bošnjak.

Park “Diznilen” u Orlandu četvrti put u istoriji je zatvoren.

“Grad je kao pustinja, svi su se sklonili, nikoga na ulicama nema”, navodi Bošnjak i dodaje da su ostrva na jugu pusta i da je uveden policijski čas.

Policijski čas će se uvoditi i u ostalim dijelovima Floride kako se vjetar bude kretao prema sjeveru zemlje, naveo je Bošnjak.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Au

10.09.2017 14:53

Pa dokazani profiteri stigla ih kazna

ODGOVORITE
Name

V.Vanga

11.09.2017 08:20

Majka priroda ima moć....

ODGOVORITE