"Srbija nije pobjednik prije meča sa Austrijom!"

Pomoćnik selektora Srbije Zoran Filipović koji je "špijunirao" naredne rivale poručuje da "orlovi" moraju dobro da se spreme za završnicu kvalifikacija za Mundijal.

Fudbal 10.09.2017 | 18:00
"Srbija nije pobjednik prije meča sa Austrijom!"
Zoran Filipović, prvi asistent selektora Slavoljuba Muslina posmatrao je u Beču meč poslednja dva rivala Srbije u kvalifikacijama za Mundijal, Austrija - Gruzija (1:1).

Za "orlove" je meč sa Austrijancima 6. oktobra izuzetno važan, jer bi pobedom obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Ipak, Filipović upozorava da je reč o mladoj, ali motivisanoj reprezentaciji.

"Selektor Austrije je prilično podmladio tim koji, bez obzira na loše rezultate u ovim kvalifikacijama, ne želi da se bruka pred svojom publikom. Istina, vidi se da joj je malo motiva nedostajalo već na ovoj utakmici u utorak uveče u Beču, ali nema sumnje da će Austrijanci 6. oktobra pokušati sve da dođu do pozitivnog rezultata koji im je često nedostajao u dosadašnjim utakmicama", izjavio je za "Večernje novosti" Filipović.

On napominje da Srbija tom meču mora da pristupi makismalno ozbiljno.

"Vrlo je važno da svi kod nas shvate da Srbija ne može da bude pobednik pre ove utakmice, pa je zato izuzetno bitno da se igrači dobro spreme", poručio je pomoćnik Slavoljuba Muslina.

On je dodao da su david Alaba i Marko Arnautović i dalje prve zvezde tima i da od njih umnogome zavisi igra Austrijanaca.

Ukoliko Srbija ostvari uspeh protiv Austrije, na meču protiv Gruzije 9. oktobra mogla bi u domovini da proslavi odlazak na Mundijal.

"Gruzija je u samo četiri dana dokazala kako lako može da iznenadi. Remizirali su sa Velsom i sa Austrijom i šokirali te dve selekcije. Radi se o izuzetno tehnički potkovanom timu koji je i protiv nas, na utakmici u Gruziji, pokazao, svoj kvalitet", podsetio je Filipović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar