Mekinro: Đoković, Mari i ostali ''kopiraju'' Federera!

Bivši američki teniser Džon Mekinro prokomentarisao je situaciju u kojoj sa jednog velikog turnira odsustvuje nekoliko velikih imena.

Tenis 10.09.2017 | 19:30
Mekinro: Đoković, Mari i ostali ''kopiraju'' Federera!
Novak Đoković, Stan Vavrinka i Kej Nišikori su završili sezone, Endi Mari nije igrao na US Openu, povukao se iz Pekinga i Šangaja, a verovatno će i iz Beča i Pariza.

Miloš Raonić tek što je prošao operaciju ručnog zgloba i ne zna kada će se vratiti. Džon Mekinro veruje da će svi oni da 'udare jako' kada se budu vratili.

"Kad pada, onda pljušti jer je više momaka izbačeno van koloseka", rekao je Mekinro za BBC. 

Izostankom spomenutih imena, ukazala se šansa za igrače poput Kevina Andersona ili Pabla Karenja Buste koji su stigli do polufinala US Opena. 

Na turniru su igrali Rodžer Federer i Rafael Nadal i njih dvojica su smatrani za glavne favorite. Nadal je ušao u finale, Federera je zaustavio Del Potro, a Mekinro se osvrnuo i na njegovu situaciju od prošle godine. 

"Očigledno, nakon što Federer nije igrao šest meseci i sada mu ide dobro kako ide – osvojeni Australijan Open i Vimbldon, ostali momci razmišljaju da bi mogli da 'iskopiraju' to. Samo je jedan Rodžer Federer, ali recimo Mari deluje kao da mu je to potrebno jer je taj kuk pravio probleme i na Vimbldonu", rekao je Mekinro. 

Mekinro je dodao da je i sam imao problema sa kukom od 26. ili 27. godine i da nikad posle toga nije bio isti igrač. Srećom, objašnjava on, danas se igrači mnogo bolje oporavljaju nego što je to bio slučaj kada je on igrao tenis.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar