Rađa o Srbiji: Imate sriće, je*i ga!

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa očekuje od reprezentacije Srbije da se kao i uvek bori za medalju na Evrobasketu.

Košarka 10.09.2017 | 14:15
Rađa o Srbiji: Imate sriće, je*i ga!
Dve selekcije mogle bi da se sretnu u polufinalu turnira u Istanbulu, ukoliko prethodno savladaju po dva rivala.

"Nisam imao priliku da gledam Srbiju, kratko samo "hajlajtse". Tamo u Rumuniji su prikazivali samo utakmice iz naše grupe. Ono što smo pratili po medijima nije dovoljno za neku sliku. Ali Srbija je uvek imala kvalitetnu ekipu i borila se za medalju, tako će biti i ove godine. Imate sreće, je** ga", našalio se Rađa prilikom razgovora sa srpskim medijima. 

Hrvatska je jedna od selekcija koja je najviše pokazala na turniru, bila je druga u Grupi C sa 4-1. 

"Još je daleko od nečeg konkretnog. Dvadeset dve godine nemamo rezultat. Odigrali smo mi odličnih turnira i ranije ali kad ostaneš bez rezultata sve je to super, ali ostaje gorak ukus. Nadam se da ćemo sada pregrmeti "kvalifikacione" utakmice. Imamo pravo da budemo optimisti jer smo kroz turnir rasli. Nakon početne nervoze smo odigrali tri odlične utakmice", smatra legendarni centar.

"Vatreni" su svoj kvalitet posebno pokazali u duelu sa dominantnom Španijom koja je morala da se poprilično namuči da ih savlada. 

"Pa i oni su ljudi od krvi i mesa, ali su vrlo kvalitetni, imaju šestoricu NBA igrača, imaju kvalitet koji u svakom trenutku može da eksplodira. Moraš svih 40 minuta igrati izauzetno koncentrisano. Tri minuta dekoncentracije su nenadoknadivi protiv njih",dodao je Rađa. 

Hrvatska će u osmini finala u Istanbulu igrati sa selekcijom Rusije, koja je bila odlična u Grupi D, pobedila je i Srbiju. 

"Rusi k’o Rusi, uvek su kvalitetni i nepredvidivi. Mogu odigrati izvanredno, a mogu i veoma loše. Videćemo. Ako mi izađemo pravi kako treba, mislim da imamo velike šanse", kaže predsednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske. 

Uspeh Hrvatske na EP poprilično je baziran na igrama sjajnog tandema Bojan Bogdanović – Dario Šarić. 

"Kompletna organizacija, sve je podređeno njima, oni su glavni glumci u celom filmu. Naravno da je ovo timski sport, nije tenis. Znate gde lanac puca, tamo gde je najslabiji. Tako da su "epizodne uloge" ("supporting cast" je bio njegov izraz, prim. aut) veoma bitne. Nama se ove godine priključilo nekoliko veterana koji igraju veoma dobro, mislim da je to bila vrlo važna stvar. Svaka ekipa ima svoje zvezde, koje uvek igraju dobro, ali ovaj "supporting" je taj koji zna nekad da presudi", zaključio je Rađa. 

Hrvatska i Rusija igraju u nedelju od 20:30. Bolji iz ovog duela će u četvrtfinalu igrati sa Grčkom.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boca

16.09.2017 05:40

Ko jednom sidje sa postolja nikad se vise ne popne e tako i vi komsije.

ODGOVORITE
Name

Komšo

19.09.2017 14:11

Tudman je na njih bacio prokletstvo !