BL: Remi Borusije, Hofenhajm šokirao Bajern!

Borusija bez rešenja za "katanaćo"! Borusija iz Dortmunda nije uspela da iskoristi igrača više protiv Frajburga. Prve pobjede za Majnc i Augzburg, uz het trik Finbogasona. Bajern praznih šaka u Hofenhajmu! Petostruki uzastopni prvak Nemačke doživeo je prvi poraz u novoj sezoni Bundes lige.

Fudbal 10.09.2017 | 12:00
BL: Remi Borusije, Hofenhajm šokirao Bajern!
Minhenski Bajern poražen je već u trećem kolu Bundes lige!

Bolji od aktuelnog prvaka bio je Hofenhajm - 2:0 (1:0) - tako da su Bavarci propustili priliku da preuzmu lidersku poziciju od Borusije, koja je ranije u subotu, uprkos igraču više, osvojila samo bod u Frajburgu (0:0).

Početak utakmice na "Rajn Nekar areni" u Sinshajmu izgledao je kao uvertira za novu rutinsku pobedu ekipe Karla Anćelotija, na 400. zvaničnom meču Tomasa Milera u dresu bavarskog giganta.

Već u šestom minutu je prošlosezonski prvi golgeter lige Robert Levandovski odlično reagovao na centaršut, ali je lopta očešala prečku domaće ekipe.

Držali su Bavarci loptu, kontrolisali utakmicu i čekali da "otvore" rivala, ali su dočekali da u 26. minutu pogreši Mats Humels, jedan od njihovih najiskusnijih igrača.

Humelsu je lopta pobegla van terena, Andrej Kramarić je brzo izveo aut i gurnuo "u vatru" Marka Uta, koji je iz drugog dodira odlično šutirao i pogodio levi ugao - 1:0.

Žalili su se Bavarci da je hrvatski internacionalac nepravilno izveo aut, međutim, usporeni snimak je pokazao da je pogodak Hofenhajma bio, bez ikakve dileme, regularan i da arbitar Danijel Zibert nije pogrešio kad je pokazao na centar.

Mogao je Bajern da stigne do izjednačenja samo nekoliko minuta kasnije, kada je Levandovski iz "slobodnjaka" za nekoliko centimetara promašio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Imali su šanse i izabranici Julijana Nagelsmana, najmlađeg trenera u istoriji Bundes lige i prošlogodišnjeg najboljeg šefa struke u Nemačkoj. Međutim, "bombu" Stivena Zubera iz 42. minuta ukrotio je Manuel Nojer.

Početkom nastavka Kingsli Koman je protutnjao levom stranom odbrane Hofenhajma i promašio "zicer", što je domaćin kaznio već u narednom napadu!

Posle duplog pasa sa Zuberom, koji je izbacio kompletnu odbranu Bajerna, Mark Ut je ostao sam na 11 metara i ponovo zatresao Nojerovu mrežu - 2:0.

Bio je to peti gol Uta od ukupno devet Hofenhajmovih u svim takmičenjima ove sezone.

Iako je do kraja bilo još dosta vremena, pokazalo se da je to bilo dovoljno za drugu pobedu nad Bajernom u istoriji kluba, kao i "skok" na drugu poziciju na tabeli.

Borusija bez rešenja za "katanaćo"! Borusija iz Dortmunda nije uspela da iskoristi igrača više protiv Frajburga. Prve pobjede za Majnc i Augzburg, uz het trik Finbogasona.

Borusija iz Dortmunda je u goste Frajburgu došla kao lider na tabeli Bundeslige, sa dve pobede u uvodna dva kola i na krilima trinaest uzastopnih pobeda nad ekipom Kristijana Štrajha. Ali, ovaj put je ostala bez trijumfa - 0:0.

U prvom poluvremenu na "Švarcvald" stadionu viđena je uspavanka, pošto su se domaćini odlučili za "katanaćo", ali uprkos tome imali su najbolju priliku u prvom delu.

U 7. minutu Klajndinst je izašao "jedan na jedan" sa Burkijem, ali je slab udarac lako zaustavio golman Dortmunda.

Momci u žuto-crnim dresovima su kontrolisali loptu, koju su u svom posedu imali 79 odsto vremena, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Frajburga. Najbliži golu je bio Obamejang, koji je bio neprecizan nakon centaršuta Piščeka u 11. minutu.

Na intervenciju video sudije crveni karton za Frajburg u 27. minutu je dobio Žorik Rave nakon što je nagazio Šmelcera, koji nije mogao nastaviti utakmicu.

Posle isključenja ekipa Frajburga se još više povukla u svoju polovinu, dok su izabranici Petera Boša tražili rupu u dobro organizovnoj odbrani domaćina.

Uspavanka se nastavila u drugom poluvremenu do 80. minuta kada je Obamejang postigao gol koji je sudija poništio zbog prethodnog prekršaja nad Papastatopulosom, kojeg je grčki štoper simulirao. Ubrzo nakon toga je zapretio Pišček, ali odbrana Frajburga je herojski odolevala napadima gostiju za koje je debitovao Andrej Jermolenko.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, čime je Frajburg prvi put izbegao poraz od Dortmunda nakon trinaest utakmica.

Momcima sa "Švarcvald" stadiona ovo je šesti uzastopni meč bez poraza na svom terenu.

Prvi gol u terminu od 15.30 časova postigao je povratnik u Bundesligu Kevin Princ Boateng, kojeg je posvetio teško povređenom igraču Ajaksa Abdelaku Nuriju.

Ekipa Majnca je zabeležila prvu pobedu, nakon preokreta protiv Leverkuzena koji je sa jednim osvojenim bodom, zajedno sa Kelnom, slabo ušao u sezonu.

Juče je posebno bio raspoložen Islanđanin Alfred Finbogason koji je, u pobjedi nad "jarčevima", postigao svoj prvi het trik u Bundesligi.

Islanđanin pokazao Zvezdi put! Protivnik Crvene zvezde u Ligi Evrope doživeo težak poraz u Augzburgu. Keln prikovan za dno tabele Bundeslige.

Keln u prva tri kola Bundeslige nije osvojio nijedan bod!

"Jarčevi", koji će ove sezone dva puta odmeriti snage sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige Evrope, doživeli su treći uzaszopni poraz u Bundesligi.

Odnosno, posle tri odigrana kola u novoj sezoni, ekipa za koju igra Miloš Jojić, koji je propustio subotnji meč, nema nijedan osvojeni bod i prikovana je za dno tabele.

Ovaj put bolji je bio Augzburg - 3:0 (2:0)!

Islanđanin Alfred Finbogason ima je svoj dan i bio je nezaustavljiv. Upisao je napadač Augzburga het-trik, a već u prvom poluvremenu stavio je do znanja gostima da se neće lepo provesti u Bavarskoj.

Tima Horna savladao je u 22. i 32. minutu iz penala. Tačku na uspešno posle podne stavio je u četvrtom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Gojko Kačar nije donio priliku na ovoj utakmici da nastupi za Augzburg.

Crvena zvezda 28. septembra putuje u Nemačku na megdan Kelnu, dok "jarčevi" u Beograd dolaze 7. decembra.

REZULTATI 3. KOLA:

Augsburg - Keln 3:0 (2:0)
/Finbogason 22, 32, 90+5/

Borusija M. - Ajntraht 0:1 (0:1)
/Boateng 13/

Frajburg - Borusija Dortmund 0:0

Majnc - Bajer 3:1 (1:1)
/Muto 45, Dialo 57 , Serdar 71- Kor 22/

Volfsburg - Hanover 1:1 (0:0)
/Didavi 52 - Harnik 75/

Hofenhajm - Bajern 2:0 (1:0)
/Ut 26, 51/

u nedelju:

Herta - Verder 15.30
Šalke - Štutgart 18.00

odigrano u petak:

Hamburger - Lajpcig 0:2 (0:0)
/Keita 67, Verner 75/

TABELA: Borusija D. 7, Hofenhajm 7, Hanover 7, Bajern 6, Lajpcig 6, HSV 6, Augsburg 4, Borusija M. 4, Ajntraht 4, Volfsburg 4, Šalke (-1) 3, Majnc 3, Herta (-1) 3, Štutgart (-1) 3, Frajburg 2, Bajer 1, Verder (-1) 0, Keln 0.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar