ŠPA: Kiksevi Madriđana, Barsa ubjedljiva!

Madriđanima nije bio dan, remiji Reala i Atletika! Šampion uspeo da izjednači, ali mu je onda 65 minuta bilo malo da stigne do pobedonosnog gola. Valensija i Atletiko Madrid na Mestaji igrali 0:0. Sevilja pobedila Eibar 3:0. Barsa ne kiksa - već beži Realu četiri boda! U katalonskom derbiju novi het-trik Mesija i laka pobeda Barse. Asistencija Dembelea na debiju.

Fudbal 10.09.2017 | 11:45
ŠPA: Kiksevi Madriđana, Barsa ubjedljiva!
Opšti utisak je da Real Madrid ima kvalitetniji tim od Barselone, ali rotacije i individualne greške fudbalera "kraljevskog kluba", kojih je u znatno manjoj meri bilo kod njihovog najljućeg rivala, posle tri kola znače i zaostatak od čak četiri boda.

Barselona je u katalonskom derbiju savladala Espanjol 5:0 (2:0) i tako došla do treće pobede i maksimalnog učinka od devet bodova, dok je Real tek na pet.

Briljirao je Lionel Mesi, strelac tri pogotka na večerašnjem duelu, pošto je bio precizan u 26, 35. i 67. minutu, s tim da je prvi pogodak postigao iz ofsajd pozicije, koju sudije nisu primetile na vreme, dok su Đerar Pike u 87. i Luis Suarez u 90. minutu "dotukli" lokalnog rivala.

Argentincu je ovo bio 38. het-trik kao fudbalera Barselone, a ukupno 42. u karijeri.

Espanjol je i te kako znao da testira ne tako sigurnu odbranu domaćina koja je imala sreće u situacijama kada su Pablo Pjati, Leo Baptistao i Didak Vilja bili pred Ter-Štegenom.

Skupo plaćeni Usman Dembele debitovao je za svoj novi tim u 68. minutu kada je zamenio Đerara Delofeua, i zabeležio asistenciju u nadoknadi vremena kada je dodao Suarezu za gol, dok je i Paulinjo dobio šansu, nakon što je već debitovao u prošlom kolu kada je odigrao poslednja dva minuta susreta sa Alavesom.

Drugi uzastopni remi Real Madrida u prvenstvu Španije, tako da će "kraljevići" posle trećeg kola imati samo pet od mogućih devet bodova!

Povratnik u Primeru, ekipa Levantea, uspela je da izvuče remi na stadionu "Santjago Bernabeu" - 1:1 (1:1)!

Gosti su poveli u 12. minutu preko Ivija Lopeza, koji je u petercu iskoristio neobjašnjivu uspavanost Realove odbrane, da bi Lukas Vaskez u 36. minutu postavio konačan rezultat, pošto je sa samo metar-dva smestio u mrežu odbijenu loptu.

Real i Levante tako su ostali izjednačeni na tabeli, sa po jednom pobedom i dva nerešena ishoda. Na vrhu su sa po šest bodova Sosijedad i Barselona, koja od 20.45 igra gradski derbi protiv Espanjola.

Real je u prethodnom kolu, pre pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kod kuće odigrao 2:2 sa Valensijom.

Aktuelni šampion narednog vikenda gostuje Sosijedadu i tom prilikom će, pored ranije suspendovanog Kristijana Ronalda, biti slabiji i za Marsela, pošto je Brazilac u 89. minutu subotnje utakmice dobio direktan crveni karton. Sudija je ocenio da je brzonogi levi bek posle jednog sudara u kaznenom prostoru pokušao da nogom udari čuvara.

Ni Atletiko Madrid nije pobedio.

Doduše, "jorgandžije" su imale mnogo teži zadatak od gradskog rivala. Gostovale su Valensiji i posle 90 minuta borbe nije bilo pobednika, a ni golova 0:0.

PAROVI I REZULTATI 3. KOLA PRIMERE:

Real Madrid - Levante 1:1 (1:1)
/Lukas 36 - Ivi 12/

Valensija - Atletiko Madrid 0:0

Sevilja - Eibar 3:0 (0:0)
/Žanos 46, Ben Jeder 76, Nolito 90+2/

Barselona - Espanjol 5:0 (2:0)
/Mesi 26, 35, 67, Pike 87, Suarez 90/

u nedelju:

Deportivo - Real Sosijedad (12.00)
Bilbao - Đirona (16.15)
Selta - Alaves (18.30)
Viljareal - Betis (20.45)

u ponedeljak:

Malaga - Las Palmas (21.00)

u petak:

Leganes - Hetafe 1:2 (0:1)
/Gerero 66 - Arambari 39, A. Gerero 83/

TABELA: Barselona 9, Sevilja 7, Real Sosijedad (-1) 6,  Leganes 6, Atletiko 5, Real Madrid 5, Valensija 5, Đirona (-1) 4, Levante (-1) 4, BIlbao (-1) 4, Hetafe 4, Eibar 3, Betis (-1) 3, Espanjol 1, Deportivo (-1) 1, Selta (-1) 0, Malaga (-1) 0, Alaves (-1) 0, Viljareal (-1) 0, Las Palmas (-1) 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar