SLS: Partizan i Zvezda odlični pred Evropu!

Zvezda "bombama" na Javor, Rikardinjo konačno! Fudbaleri Crvene zvezde su u Ivanjici najčešće golmana protivničke ekipe testirali iz daljine, a upravo su dalekometni hici Rikardinja i Mičela Donadla našli put do mreže: Javor - Zvezda 0:2.  Partizan odličan pred Jang Bojs! Partizan pobedio Maldost u 8. kolu Superlige Srbije. Debitovali Ognjen Ožegović, Zoran Tošić i Teofilus Solomon. Odlična uvertira za sredu i nove evropske izazove.

Fudbal 10.09.2017 | 11:00
SLS: Partizan i Zvezda odlični pred Evropu!
Ali ne sve vreme utakmice...

Manje-više mirno je bilo u prvom poluvremenu, a onda je u nastavku usledila crno-bela oluja. Za samo 25 minuta pitanje pobednika bilo je rešeno.

Partizan - Mladost Lučani 3:0 (0:0)!

Strelci su bili Nemanja R. Miletić u 53, Danilo Pantić u 63. i Leandre Tavamba u 70. minutu.

Ako "parni valjak" i u četvrtak u Bernu bude na nivou iz drugog poluvremena, navijači srspkog šampiona mogu da očekuju i prve bodove u grpunoj fazi Lige Evrope ove sezone. Ali, otom potom...

Niti će tim Partizana biti isti, niti Mladost može da se poredi sa vrlo kvalitetnim Švajcarcima.

Nebojša Kosović je povređen, Sejdubu Suma takođe, Milan Radin nije mogao da igra zbog kartona, dok je Marko Janković dobio poštedu posle jakog ritma i velikog broja važnih i zahtevnih utakmica odigranih u kratkom vremenskom periodu. Miroslav Đukić je iz tog razloga izveo dosta izmenjen sastav, u kojem su šansu od prvog minuta dobili Saša Marjanović, povratnik Zoran Tošić i novajlija Ognjen Ožegović.

Posle skoro sat vremena dominacije i bezuspešnih pokušaja, u kojima je udarcima iz daljine dominirao povratnik među crno-bele "Bambi" Tošić, Partizan je konačno u 53. minutu uspeo da probije snažnu odbranu Mladosti.

A, onda je usledila kanonada...

Tošić je proigrao levog beka Nemanju R. Miletića, koji je posle dva-tri koraka ušao u kazneni prostor, zalomio na desnu stranu i zatim odmerenim i preciznim udarcem u dalji ugao, po zemlji, savladao Dragana Rosića.

Mladost je ubrzo primila i drugi gol.

Leandre Tavamba se vrlo lepo okrenuo oko svog čuvara u 63. minutu. Nije mnogo oklevao, već je odmah video slobodnog Danila Pantića u sredini, "pogodio ga", a prvi povratnik u Partizan ovog leta rutiunski pogodio - 2:0.

Posle asistencije, usledila je i realizacija Kamerunca.

Raspoloženje u Humskoj drastično je poraslo posle vođstva 2:0 i skinutog zicera Vladimira Stojković. Golman Partizana sprečio je goste da smanje prednost "valjka", a na drugoj strani Tavamba je  postigao treći gol. Debitant Teofilus Solomon i Marjanović su kombinovali u 70. minutu, lopta se srećno vratila do veznog igrača crno-belih, koji ju je odmah prosledio u sredinu šesnaestrca, gde je Kamarunac bio siguran.

Imali su Beograđani nekoliko dobrih šansi i u prvom delu. Ognjen Ožegović je propustio dve, Leandre Tavamba iz dva pokušaja nije uspeo da postigne pogodak u poslednjem minutu prvog dela, dok su "bombe" Tošića ispaljene iz levice sevale pored stativa gola Lučanaca...

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić- Everton - Marjanović (od 71. Jevtović), Tošić, Tavamba, Pantić (od 77. Đuričković) - Ožegović (od 66. Solomon).

MLADOST: Rosić - B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Pejović (od 85. Odita), Tumbasević - Cuckić, Radivojević (od 66. Gafurović), Pavlović (od 62. Milosavljević) - Trifunović.

Zvezda "bombama" na Javor, Rikardinjo konačno! Fudbaleri Crvene zvezde su u Ivanjici najčešće golmana protivničke ekipe testirali iz daljine, a upravo su dalekometni hici Rikardinja i Mičela Donadla našli put do mreže: Javor - Zvezda 0:2.

Crvena zvezda ostaje lider domaćeg šampionata, čak i uz meč manje!

Fudbaleri vicešampiona Srbije slavili su na Gradskom stadionu u Ivanjici gde su savladali domaći Javor, ekipu koja je pred svojim navijačima odigrala prilično "tanak" meč i praktično jedinu šansu imala iz slobodnog udarca koji je završio metar pored gola.

Sa druge strane Zvezda je najčešće Đogatovića "testirala" dalekometnim hicima, a dva su i završila iza leđa iskusnog golmana.

Prvo je sjajno pogodio Rikardinjo u 15. minutu, i tako "skinuo teret" sa leđa zbog ne tako dobrih partija od dolaska u redove crveno-belih, dok je meč rešio Mičel Donald već u 26. minutu kada je fantastično izveo slobodan udarac.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)

Trener Vladan Milojević u ovom meču nije koristio Ričmonda Boaćija i Gelora Kangu, drugopomenuti nije bio ni u protokolu, zbog toga što su igrali za svoje reprezentacije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa je tako šansu od starta dobio Rikardinjo.

Brazilac je nastupio iza Pešića i odigrao najbolji svoj meč u crveno-belom do sada.

Upravo je njegovim "projektilom" Zvezda povela, a nakon solo prodora dobila i slobodan udarac iz kog je Mičel Donald "skinuo paučinu" u mreži Javora.

Zvezda je tokom čitavog prvog poluvremena dominirala, ali nije tako često ulazila u šanse, pa iz tog perioda beležimo još samo pokušaj Slavoljuba Srnića nakon pasa Nenada Krstičića, no daleko opasnija Zvezda je bila u nastavku, međutim, tada nije poentirala.

Od 60. do 70. minuta Zvezda je pokušavala preko Rodića, Srnića, Pešića i Krstičića, ali sve je branio Đogatović i tako bio najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe, iako nije sačuvao mrežu.

"Evrogolove" Rikardinja i Donalda ipak nije mogao da zaustavi...

Crvena zvezda sada ima 19 bodova, i meč manje, dok je Javor na svega 4 boda.

JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Kiković, Marčić (od 62. Cvetković), Kolaković, Asare (od 65. Sević), Eliomar - Tripković (od 83. Ivanovski).

Na klupi ostali: Ristovski, Kovačević, Glintić i Ilić.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Donald, Krstičić (od 84. Račić), Radonjić (od 62. Adžić), Rikardinjo (od 80. Milijaš), Srnić - Pešić.

Na klupi ostali: Kahriman, Boaći, Babić i Gobeljić.

Spartak "preskočio" Vošu, Borcu prvi bod! "Golubovi" pobedom nad Napretkom postali najbliži pratioci vodeće Crvene zvezde.

Fudbaleri Spartaka pobedili su Napredak rezultatom 2:1 i izbili na drugo mesto superligaške tabele, "preskočivši" Vojvodinu, koja će u jeku velike krize u klubu morati na gostovanje Voždovcu.

Radnik se udaljio od zone ispadanja savladavši Rad na svom stadionu u Surdulici, dok je Borac posle šest uzastopnih poraza na startu domaćeg prvenstva konačno uspeo da osvoji makar jedan bod.

"Zebre" su kraj Morave odigrale bez golova sa novim superligašem Zemunom.

Bačka u nadoknadi do boda protiv Nišlija! U prvom subotnjem okršaju u okviru Superlige podela bodova u duelu Bačke i Radničkog.

Za početak remi!

U duelu "severa" i "juga" bez pobednika, iako je ekipa Radničkog iz Niša vodila dugo na stadionu "Slavko Maletin Vava".

Bačka je u četvrtom minutu nadoknade vremena uspela da izjednači i donese radost domaćim navijačima.

BAČKA - RADNIČKI 1:1 (0:0)

Gosti, koji su tokom reprezentativne pauze dobili novog trenera, jer je Ivan Jević nasledio Petera Pakulta, poveli su u 51. minutu preko Nikole Aksentijevića, ali su "prokockali" pobedu i potencijalno prvu poziciju na tabeli duboko u nadoknadi vremena.

Izjednačenje "plavima" doneo je Ivković malo pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

U narednom kolu Bačka gostuje Radu, a Radnički dočekuje Borac.

REZULTATI 8. KOLA:

Bačka - Radnički Niš 1:1 (0:0)
/Ivković 90+4 - Aksentijević 51/

Borac - Zemun 0:0

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Rikardinjo 15, Donald 25/

Radnik - Rad 3:1 (1:0)
/Zlatanović 20, Mijić 47, Radović 78 - Lutovac 51/

Spartak - Napredak 2:1 (2:1)
/Ivanović 16, 33 - Alivodić 29/

Partizan - Mladost 3:0 (0:0)
/N.R. Miletić 53, Pantić 63, Tavamba 70//

u nedelju:

Voždovac - Vojvodina 19.00

odigrano u petak:

Mačva - Čukarički 0:2 (0:1)
/Mudrinski 5, Mićin 78/

TABELA: Zvezda (-1) 19, Spartak 17, Partizan (-1) 16, Vojvodina (-1) 15, Radnički 15, Voždovac 14, Čukarički 13, Napredak (-1) 10, Zemun 9, Mačva 9, Radnik 9, Mladost 8, Rad 7, Bačka 5, Javor 4, Borac (-1) 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar