Dijao: Ne povlačim se još, ide Svjetsko!

Budućnost Borisa Dijaoa u nacionalnom timu Francuske još uvek nije izvesna, a krilni centar kaže da posle neuspešnog EP slede kvalifikacijer za Mundobasket.

Košarka 10.09.2017 | 16:30
Dijao: Ne povlačim se još, ide Svjetsko!
Francuska je u osmini finala poražena od Nemačke sa 84:81 u meču u kome su briljirali NBA ruki Danijel Tajs i sada već iskusni NBA plej Denis Šruder.

Uprkos Dijaovom učinku od 15 poena, sedam skokova i pet asistencija, Francuzi idu kući a veteran Dijao kaže da se još uvek nije povukao. Bar ne sigurno.

"Nisam još odlučio. Samo sam se fokusirao na Evrobasket. Ne znam, mislim da će biti još utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (2019. godine). Tada ću odlučiti. Ako osetim da mogu da igram, igraću. Ako osetim da ne mogu više da pomognem timu, onda ću prestati", rekao je Dijao tokom konferencije posle poraza od Nemaca. 

On je trenutno slobodan igrač, a prošle sezone je bio saigrač sa centrom Jute, Rudijem Goberom koji je sa ovog Evrobasketa izostao. 

"Očigledno je bila teška utakmica. Počeli smo dobro. Igrali smo agresivno u odbrani i dobro smo delili loptu u napadu. Sveukupno naša utakmica nije bila očajna. Imali smo bolje procente šuta, više skokova i asistencija. Jedina loša stvar je što smo imali više izgubljenih lopti od njih. Naravno da sam razočaran što ne idemo u narednu rundu Evrobasketa", rekao je Dijao.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar