Petrović: Hrvatska je spremna - za bitku!

Selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović rekao je da njegova ekipa spremno dočekuje utakmicu protiv Rusije, u osmini finala Evropskog prvenstva.

Košarka 10.09.2017 | 15:30
Petrović: Hrvatska je spremna - za bitku!
"Mislim da smo igrački u solidnom stanju i da smo spremni. Možemo da krenemo u bitku. Reprezentacija Hrvatske je spremna", rekao je Petrović, prenela je Hina.

Košarkaši Hrvatske igraju u nedelju od 20.30 u Istanbulu protiv Rusije, u osmini finala Evropskog prvenstva. 

"Znamo njihove jake strane. Ima tri, četiri stvari na koje moramo da obratimo pažnju. Moramo na vreme da 'čitamo' utakmicu jer duel takvog tipa može da donese nešto što ne očekujete, da iskoči neko sasvim drugi i onda morate da reagujete na drugoj strani. Moramo da budemo koncentrisani i spremni na sve moguće opcije", naveo je hrvatski selektor. 

Iskusni centar Luka Žorić igrao je dve godine u Istanbulu za Fenerbahče, a u istom gradu je debitovao za reprezentaciju na velikom takmičenju, na Svetskom prvenstvu 2010. godine, kad je Hrvatska u osmini finala poražena od Srbije u neizvesnoj završnici (72:73). 

"Nadam se da će ovoga puta ishod biti drugačiji. Mislim da samo u grupnoj fazi napravili sve što je trebalo. Utakmicom protiv Rusije počinje novi turnir. Spremni smo i sigurno ćemo dati sve od sebe. Ako ne bude nešto ;nepredvidjeno, mislim da ćemo pobediti i plasirati se u četvrtfinale", rekao je tridesetdvogodišnji centar Cibone. 

On je naveo da Rusija ima dobar tim. 

"Imaju spoj unutrašnje i spoljne linije sa (Aleksejom) Švedom i (Timofejem) Mozgovim. Mozgov je dugogodišnji NBA igrač, ali nećemo se predati, nadam se da ćemo pobediti", dodao je Žorić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar