Vlada koja zavisi od glasova Srba

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je jutros da je nova kosovska vlada prva koja će zavisiti od srpskih glasova i da neće moći da opstane ako Srbi u političkom smislu budu maltretirani.

Srbija 10.09.2017 | 10:33
Vlada koja zavisi od glasova Srba
Ðurić je podsjetio da će Srbi imati 10 poslanika i tri ministarstva, jedno više nego ranije, ocjenjujući za Pink da Srbi na Kosovu nikada do sada nisu imali ovakvu političku snagu.

Prema njegovim riječima, to je rezultat činjenice da su se ujedinili i da djeluju u koordinaciji sa svojom državom. Ðurić je napomenuo da je to značajno za poboljšanje položaja srpskog naroda, ocjenjujući i da je dobijanje ministarstva poljoprivrede veoma važno za Srbe na KiM jer tamo 85 odsto ljudi živi na selu i bave se uglavnom poljoprivredom.

Najavljuje da će država pomagati poljoprivrednike na KIM, ali i da će podrška sada moći da stigne i iz pokrajinskih organa. Srbija je podržala Srpsku listu, jer smatra da Srbi na Kosovu najbolje znaju šta je njihov interes, ponovio je Ðurić, navodeći da je pred srpskim narodom još puno borbe za bolji položaj u pokrajini, ali i da će uvijek u tome imati podršku države.

Nećemo ih napuštati kao pseudo opozicija, rekao je Ðurić. Rekao je i da se stav prema Ramušu Haradinaju nije promjenio i da će Srbija nastaviti da traži njegovo izručenje.

Povodom Haradinajevog obraćanja na srpskom u kosovskom parlamentu, Ðurić je rekao da ne vjeruje u njegovu iskrenost, kao i da razijume koliko je teško našem narodu koji će se suočavati sa Haradinajem.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

popara

10.09.2017 09:44

A zna li se Duric obratiti na albanskom jeziku....Kosovo je srce Srbije?Zna li makar neku recenicu?

ODGOVORITE
Name

Re popara

10.09.2017 11:01

Na kosovu se priča SRPSKI a albanski je uvezen kao sto vazi i za bosnu,bosanski se pokušava uvesti a mi se svi u bosni razumijemo kad pričamo SRPSKI

Name

Baja

10.09.2017 09:56

Ovaj isti Baja laje a ne ujeda idi kuci radi nesto pametno

ODGOVORITE
Name

Nikola neznanovic.

10.09.2017 10:31

Borise on za fotelju nije njemu do srba lazov.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

11.09.2017 06:53

Ova politika i pojedini političari su ogromno sra.. Sada sjede u Vladi Haradinaja kojeg optužuju za ratne zločine, i kao njihov stav prema njemu se nije promijenio. Koje je ovo prodavanje mu.. pod bubrege?!

ODGOVORITE