"Izbor između kuge i kolere"

Srbi na KiM u političkom smislu suočeni su sa izborom "između kuge i kolere" i ako oni odluče da podrže vladu u kojoj će sami imati svoja mesta, naravno da Vlada Srbiije stoji uz svoj narod, izjavio je danas Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

  • Vijesti
  • Srbija


On je dodao da Ramuš Haradinaj za Srbiju ostaje optuženi ratni zločinac, čovek protiv koga će srpski pravosudni organi nastaviti da preduzimaju sve moguće mere.

"Ja verujem Srbima sa KiM, jer oni najbolje znaju kako da odluče o tome, kako da sami kreiraju svoju budućnost, njihova deca, sestre, majke žive na Kosovu i Metohiji i ako oni odluče da podrže vladu u kojoj će sami imati svoja mesta, u kojoj će moći da se bore sa pozicije srpskog naroda, mi naravno stojimo uz naš narod", rekao je Đurić za RTS.

ako je rekao, Vlada neće licemerno okrenuti glavu od svog naroda, već će nastaviti da podržava i Srpsku listu i srpske predstavnike koji, podseća, imaju više od 90 odsto glasova Srba sa KiM.

Ramuš Haradinaj je za Srbiju optuženi ratni zločinac, jasan je Đurić, čovek protiv koga će, kako ističe, srpski pravosudni organi nastaviti da preduzimaju sve moguće mere, i Srbija ni najmanje neće ublažiti nastojanja da, ne samo da Haradinaj, nego i svi drugi odgovorni za zločine, budu izvedeni pred lice pravde.

"Haradinaj je već bio premijer i za vreme Tadića, Jeremića, Koštunice, svi oni su se menjali. Ovo je, dakle, šesta vlada sa takvim sastavom, ali ono što je sada različito jeste da ona zavisi od srpskih predstavnika i da su srpski predstavnici jedinstveni i u koordinaciji sa svojom državom Srbijom", naglasio je Đurić.

Kako kaže, "nikada neće bacati kamenje na srpske predstavnike", na Srpsku listu, na ljude koji pokušavaju da opstanu na KiM, okruženi u enklavama, koji, prema Đuriću, samo pokušavaju da nađu najbolji način da oni i njihova deca budu bezbedni.

"Smatram da će to otvoriti jedan prostor da se efikasnije bore za svoje interese i svakako da će imati u svim iskušenjima našu podršku i da nećemo, poput propalih salonskih opozicionih političara na tviteru da ih napadamo i kritikujemo, već ćemo nastaviti rame uz rame sa našim narodom da se borimo za opstanak", rekao je Đurić i dodao da je važno što postoji Ministarstvo za povratak i zajednice, kao i Ministarstvo poljoprivrede, jer se 85 odsto Srba na KiM bavi poljoprivredom.

Što se dijaloga tiče, kaže Đurić, "najveći udarac" zadat je u vreme prethodnih režima kada je to prebačeno iz UN, te da je sigurno da nastavak dijaloga neće biti lak ali da će Srbi na KiM nastaviti da štite i brane svoje principe, a država Srbija svoje interese.

"Za nas, bez obzira što će ovo mnoge Albance razljutiti, ali za nas je ovo, dok postoji institucija države Srbije, ostati deo naše zemlje i ostati naša južna pokrajina, a ti ljudi danas koji sede u toj skupštini, ti srpski predstavnici, jedini su koji imaju hrabrosti da u Prištini pred tim teroristima bivše OVK kažu jasno i glasno da je to Srbija", zaključio je Đurić.

(Tanjug)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Hm

09.09.2017 22:31

Šta ćete dole, kad je sve zasuto uranijumom.

Cirkus

09.09.2017 23:26

Što bi se sažeto u jednu rečenicu moglo reći; Priznali smo Republik e Kosovës, ali vam od smijeha ne možemo saopštiti! 😂😂😂😂😂😂 Koje šaltanje srpskog nepismenog svijeta... bože sačuvaj...

Тачно тако

Ре

10.09.2017 08:42

Julio

09.09.2017 23:51

Ne kontam.

RedBull

10.09.2017 08:37

E moj Djuricu,lako je tudjim k...em trnje mlatiti. Meni je najzalosnije sto se preko mrtvih i ugrozenih ubiraju neki poeni.Eto kao oni se brinu o Srpskom narodu na KiM. De se ti brini za narod u Srbiji a budi vec jednom posten prvo prema sebi pa onda i prema tom narodu na KiM i reci pravu istinu i neoj zaludjivt taj isti narod dosta im je njihove muke. Sve su vam neke price okolo kole budite jednom direktni i recite Kosovo je nezavisna drzava i da ste je priznali kao takvu. Manite se suplji prica ako Boga znate.

Vokri

10.09.2017 10:18

Srbija protestvuje protiv Haradinaja,prekida diplimatiju sa Francuskom zbog njegovog neizrucenja i sad ulaze Srbi u njegovu vladu?Sta reci osim,,neko je isti Sef i Srbima i Albancima.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.