Vojsci Srbije veće plate i stanovi

Pored značajnog povećanja primanja pripadnika oružanih snaga, plan je i da se u narednih 30 dana javnosti predstavi program stambenog zbrinjavanja 30. 000 pripadnika Vojske, rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić.

Srbija 09.09.2017 | 13:59
Vojsci Srbije veće plate i stanovi
Novinarima je u Skupštini Srbije Vučić rekao da sada postoje uslovi, jer su gradovi, prije svega Beograd i Novi Sad, ali i Niš, smanjili dugove, što će omogućiti gradnju stanova za oficire.

"U toku su razgovori s vladom i Ministarstvom odbrane da najmanje za oko 30.000 oficira u narednim godinama bude rešeno strambeno pitanje. Za nekih tridesetak dana ćemo se pojaviti u javnosti, verujem premijerka Ana Brnabić, ministar Aleksandar Vulin, a možda i ja, s programom kojim bismo pokazali kako mislimo da rešavamo to pitanje", poručio je predsjednik Srbije.

U Beogradu je danas održana svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha Srbije.

Svečana ceremonija završetka školovanja kadeta 138. klase Vojne akademije i 3. klase Medicinskog fakulteta Vojno medicinske akademije, održana je ispred Doma Narodne skupštine.

U prve oficirske činove promovisano je 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Ove godine Vojnu akademiju završilo je 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je njih 12 iz Angole i jedan iz MUP-a Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završilo je 27 momaka i djevojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mladicev gardista

09.09.2017 12:55

I treba povecat. Kad se trebalo borit protiv terorista I nato agresora srpski vojnici su to znali naj bolje

ODGOVORITE
Name

Zool

09.09.2017 14:08

Ovaj laze na veliko.30 hiljada stanova?Pa toliko oficira nema nemaju ni neke najveće vojske,osim ako nije planirao u regrutima da daje stanove.

ODGOVORITE
Name

Ре.

10.09.2017 07:04

Пријатељи,човјек говори о Србији о Српској војсци,а не о федерацији.Залутао си на портал,није ово Аваз