Podrhtava tlo u Mančesteru: Liverpul stiže na Etihad!

Bez Filipea Kutinja doduše.

Fudbal 09.09.2017 | 12:00
Podrhtava tlo u Mančesteru: Liverpul stiže na Etihad!
Nijedan klub na Ostrvu nije ovog leta potrošio koliko Mančester Siti (244.300.000 evra), pa opet na početku sezone Građani nisu delovali preterano ubedljivo: u prethodna dva kola s Evertonom su odigrali nerešeno, a ekipu Bornmuta dobili su na jedvide jade. Nije ni Liverpul sirotinja, pa ipak su njegovi transfer troškovi minulih meseci bili skoro tri puta manji nego domaćinovi. Crveni su se namučili u prva dva kola (s Votfordom i Kristal Palasom), ali su zato bili sjajni u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Hofenhajma, dok su u derbiju s Arsenalom potpuno izdominirali.

No, nisu rezultati ono zbog čega je ekipa Jirgena Klopa bila u centru pažnje, već priča o želji Filipea Kutinja da pređe u Barselonu, odnosno odbijanju kluba s Enfilda da ga proda, bilo zainteresovanim Kataloncima, bilo ikome drugom. Prelazni rok je završen, a Brazilac se nalazi na spisku Liverpula za LŠ, iako oni koji su mu bliski tvrde da je nesrećan zbog toga. Kutinjo je na startu sezone vođen kao “povređen”, što mu nije smetalo da postigne gol za nacionalni tim u kvalifikacijama za Mundijal. Neće ga bit ni u timu za Siti, iako Kloptvrdi da mu saigrači sigurno neće zameriti na želji da ode u Barselonu. Jer ipak - nije Everton. Barselona je.

Takođe, Klop sigurno neće moći da računa na Adama Lalanu (butina) i Natanijela Klajna(tetiva i leđa), dok će Aleks Okslejd Čemberlen biti na raspolaganju i možda će debitovati za Redse.

Menadžer domaćih Pep Gvardiola nije imao problema kao Nemac, a i spisak povređenih fudbalera Sitija nešto je kraći: Vensan Kompani (zbog čega bi šansu da debituje, sa klupe doduše, možda mogao da dobije 19-godišnji Tosin Adaribojo) i Ilkaj Gundogan. U timu neće biti nekadašnjeg igrača Liverpula Rahima Sterlinga, koji je u prethodnom kolu dobio crveni karton.

Tradicija je na strani gostiju: Liverpul nije poražen u poslednjih šest sudara sa Građanima. Poslednju pobedu nad Redsima, Siti je slavio još 2014. godine. 

MANČESTER SITI - LIVERPUL, 13.30

Mančester Siti (4-1-3-2): Ederson - Voker, Otamendi, Stons, Mendi - Fernandinjo - Bernardo Silva, David Silva, De Brujne - Aguero, Žezus;

Liverpul (4-3-3): Minjole - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Džan, Henderson, Vajnaldum - Salah, Firmino, Mane.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar