EP - Hanga: Pritisak na Bogdana i da uživamo na parketu!

Najbolji igrač Mađarske Adam Hanga istakao je da njegov tim u meč sa Srbijom ulazi bez ikakvog pritiska i imperatima.

Košarka 09.09.2017 | 14:15
EP - Hanga: Pritisak na Bogdana i da uživamo na parketu!
Severni sused Srbije je na svom prvom Evrobasketu posle 20 godina stigao do prve pobede nakon skoro pola veka i neočekivano se plasirao u osminu finala takmičenja.

"Srećni smo, ovo je velika stvar za nas, ali to nam je i bio cilj. Sada je vreme da uživamo. Moramo nastaviti da igramo kao tim. Srbija će biti težak protivnik, ali nećemo izaći spuštenog garda nego ćemo se boriti", rekao je Hanga. 

Srbija i Mađarska sastaće se u nedelju od 14:15 časova u Sinan Erdem Domu u Istanbulu. 

"Znamo da su među favoritima, imaju bolji tim, bolje pojedince, ali do sada smo dokazali da možemo da uspemo kao i tim i nastavićemo tako", dodao je mađarsko krilo.

Hanga nema dilemu ko je ključni igrač Srbije na koga će njegov tim obratiti posebnu pažnju. 

"Očigledno, to je Bogdanović. On je najveća zvezda ekipe. Često ima loptu u rukama, otvara dosta prostora saigračima na terenu. To je ključna stvar koju moramo da zaustavimo. Imaju mnogo različitih oružja za postizanje koševa. Mislim da će biti ključno kako ćemo odigrati odbranu na Bogdanoviću i u tranziciji", rekao je igrač Barselone. 

Hanga predvodi Mađarsku na EP sa prosekom od 17,3 poena uz 4,3 asistencija, 3,8 skokova i jednom ukradenom loptom po susretu. 

"Sigurno će biti posebnog pritiska na meni, ali ovde smo da uživamo. Nema nekog drugog pritiska. Velika je stvar što smo ovde, posle 20 godina, pobedili posle 50. Samo ću izaći na parket da pomognem timu da bude bolji", zaključio je Hanga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar