Spisak 5.000 imena za odstrel

Službenici njemačkih bezbjednosnih agencija su tokom pretresa kuća i radnih mjesta dvojice osumnjičenih za terorizam u gradu Roštok u pokrajini Meklenburg-Forpemern pronašli listu sa više od 5. 000 imena potencijalnih meta napada, uključujući više od stotinu političara, pišu danas lokalni mediji.

Svijet 09.09.2017 | 10:54
Spisak 5.000 imena za odstrel
Njemački dnevnik "Velt" pozivajući se na bezbjednosne izvore, piše da se vjeruje da je jedan od osumnjičenih, koji je bivši policajac i suspendovan je sa dužnosti, koristio svoj službeni računar za potragu adresa političkih neistomišljenika.

Vlasti su saopštile da je policija 28. avgusta pretresla kuće policajca i još jedne osobe osumljičene za planiranje otmice i ubistva političara zbog svojih stavova prema imigraciji.

Novinski izvještaj predstavlja prve značajnije detalje objavljene o ovom slučaju. Iz kancelarije saveznog tužilaštva navodi se da su osumnjičeni, koji su strahovali da će politika prema izbjeglicama osiromašiti Njemačku, prikupljali hranu i municiju, te da su počeli sa planiranjem napada.

Prema pisanju lista, nema nikakvih indikacija o mogućem praćenju osoba navedenih na listi ili konkretnim planovima za ubistva.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

blbl

09.09.2017 09:57

Zar postoji neki drugi ektremisam i terorizam osim Islamski? :)

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.09.2017 11:45

Naravno da postoji. Pogledaj divljanje fašista u Hrvatskoj, njihovu predsednicu koja se slika sa ustaškom zastavom u rukama...

Name

JULIJA

09.09.2017 18:17

Slažem se DRAGANE samo da dopunim i da budem malo precizan.Terorizam nema ni naciju ni vjeru on je TERORIZAM i to je to.Postoji u cijelom svijetu negdje više negdje manje.