BL: Golčina Keite, Lajpcig spreman za LŠ!

Fudbaleri Red Bula pobedili HSV u gostima u premijernom meču trećeg kola Bundes lige. Spektakularni golovi: Keita, pa Timo! A naš Filip promašio, pa se povredio! RB Lajpcig slavio u Hamburgu.

Fudbal 08.09.2017 | 23:17
BL: Golčina Keite, Lajpcig spreman za LŠ!
Pre prvog – istorijskog nastupa u Ligi šampiona fudbaleri vicešampiona Nemačke "odradili" su posao u domaćem prvenstvu.

U premijernom meču trećeg kola slavili su u gostima kod HSV-a 2:0. Druga pobeda Lajpciga ove sezone, a prvi poraz HSV-a.

Sav posao gosti su uradili u drugom poluvremenu kada su golove postigli Keita i Verner. Posebno lep je bio onaj koji je dao Keita za vođstvo 1:0.

Lepa uvertira Lajpciga pred meč u Ligi šampiona protiv Monaka u sredu na domaćem terenu.

KOSTIĆ PROMAŠIO PA IZAŠAO...

Pitanje je kako bi meč bio završen da je reprezentativac Srbije Filip Kostić Iskoristio priliku u prvom poluvremenu. Našao se sam ispred golmana gostiju, ali nije uspeo da postigne gol. Kostić je zamenjen u 37. minutu zbog povrede...

Poraz na premijeri u Gelzenirhenu, preokret protiv Frajburga na svom stadionu, a onda prva trojka na strani. I to na jednom od težih gostovanja. U prve dve runde nepogrešivom Hamburgu. RB Lajpcig opet igra kao u većem delu minule, istorijske, sezone, najbolje se to videlo tokom drugog poluvremena meča na Folkšpark stadionu - 2:0.

Ekipu Markusa Gizdola, koja je do večeras vodila na tabeli Bundeslige, u premijernom meču treće kola sa šetnje oblacima skrenuli su Nabi Keita i Timo Verner. U razmaku od samo osam minuta postigli su spektakularne golove i doveli tim iz Istočne Nemačke na deobu prvog mesta na tabeli, makar dok Bajern, Dortmund i Hanover ne završe svoje mečeve u subotu popodne.

Ne zna se koji od dva pogotka je lepši. Da li Keitin, pošto je posle brzo, pomalo i nespretno, izvedenog slobodnog udarca Marsela Zabicera ispalio hitac sa 25 metara i maltene probušio mrežu iza leđa golmana Kristijana Matenije ili je to možda supersonični trk novog prvog špica nemačke reprezentacije, pošto ga je Kevin Kampl u strahovitoj kontri „lansirao“, ovaj „spržio“ pola terena i manirom vrhunskog strelca potvrdio drugu pobedu svog tima u prvenstvu?

Ko zna da li bi do nje gosti i došli da neposredno pre Vernerovog mata Šiplok iz peterca savladao Gulašija ili da je srpski reprezentativac Filip Kostić još u 24. minutu realizovao sjajnu priliku, doduše savladao je golmana RB Lajpciga, ali je njegov šut završio pored stative.

Već u 37. minutu trener HSV-a Gizdol je povukao Kostića iz igre. Verovatno zbog povrede. Teško je poverovati da je nešto drugo po sredi...

BUNDESLIGA 3.KOLO:

HSV – Lajpcig 0:2 (0:0)
/Keita 67, Verner 75/

Subota:

Augzburg – Keln 15.30
Borusija M. – Ajntraht
Frajburg – Borusija D.
Majnc – Bajer
Volfsburg – Hanover
Hofenhajm – Bajern 18.30

Nedelja:

Herta – Verder 15.30
Šalke – Štutgart 18.00

TABELA: Borusija Dortmund 6, Bajern 6, Lajpcig 6 (+1), HSV (+1) 6, Hanover 6, Borusija Menhengladbah 4, Hofenhajm 4,Šalke 3, Herta 3, Štutgart 3, Volfsburg 3, Frajburg 1, Augzburg 1, Ajntraht 1, Bajer Leverkuzen 1, Majnc 0, Keln 0, Verder 0.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar