Italijani pišu: Srpkinja dopingovana!

Ana Antonijević pala na doping testu?! Odbojkaški savez demantuje. . .

Ostali sportovi 09.09.2017 | 14:30
Italijani pišu: Srpkinja dopingovana!
Loše vesti za srpsku žensku odbojku. Konkretno, za Anu Antonijević. Tehničar naše reprezentacije je, navodno, bila pozitivna na doping testu tokom finalnog turnira Gran prija, održanog u Kini (6-11. avgust) na kome su izabranice selektora Zorana Terzića osvojile bronzanu medalju.

Namerno pišemo navodno, jer je vest u etar pustio italijanski portal volleyball.it, preneleVečernje novosti, koje uveravaju da je sve demantovao Odbojkaški savez Srbije.

S druge strane, Italijani ističu da je Ana „pala na dopng testu“, pošto je - opet navodno - bila pozitivna na klenbuterol.

„Pretpostavlja se da je uzrok kontaminirano meso. Uostalom, VADA (Svetska antidoping agencija) je upozorila sve sportiste i federacije da kada idu u Kinu i Meksiko vode računa o ishrani. Ipak, o tome da li je neko svesno ili nesvesno uneo klenbuterol u svoj organizam odlučuje Antidoping komisije Svetske odbojkaške federacije (FIVB)“, prenoseNovosti.

Antonijevićeva ima 30 godina i dosad je u dresu reprezentacije osvojila Prvenstvo Evrope (2011), Evropsku ligu (2011), a ima i dve bronze sa Svetskog gran prija (2011, 2017). Ako se ispostavi da je pala na doping teastu i da je suspendovana - kao što je, zbog korišćenja iste supstance bio slučaj sa Italijankom Mirijam Silom - neće moći da trenira sa ekipom do okončanja postupka.

Čekajući zvanično objašnjenje...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar