Tejlor Ročesti novi plej Crvene zvezde!

Amerikanac novi organizator igre crveno-belih! Zvezda ima novog plejmejkera! Amerikanac sa crnogorskim pasošem stiže u Crvenu zvezdu.

Košarka 08.09.2017 | 21:40
Tejlor Ročesti novi plej Crvene zvezde!
Zvezda ima novog plejmejkera!

Tejlor Ročesti (32, 185 cm) pojačao je redove srpskog i regionalnog šampiona sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Radi se o iskusnom košarkašu koji već godinama nastupa u Evropi, a igrajući za Lokomotivu prošle sezone Ročesti je prosečno beležio 12,5 poena i 3,9 asistencija u VTB ligi, odnosno 11,4 poena i 3,2 asistencije u Evrokupu.

Ovaj košarkaš koji je rođen u Teksasu igrao je prvobitno na Univerzitetu Tulejn, da bi se onda prebacio na Vašington Stejt na kome je nastupao tri sezone.

Nije izabran na draftu 2009. godine, pa mu je prvi klub u profesionalnoj karijeri bio nemački Getingen. Igrao je potom za Galatasaraj, Albu, Le Man, Kahu Laboral, Bijelu, Montepaski, Nižnji Novgorod, Makabi i naposletku Lokomotivu Kubanj u koju je stigao prošlog septembra.

Nastupao je i na dva Eurobasketa kao reprezentativac Crne Gore.

Ročesti je igrač sa ozbiljnim evropskim iskustvom. Na Stari kontinent je stigao još 2009. godine, kada je nastupao za nemački Getingen, dok je prošle sezone nosio dres Lokokomotive Kubanj. Pre toga je nastupao za Galatasaraj, Albu, Le Man, Kahu Laboral, Montepaski, Nižnji i Makabi.

U sezoni 2014/2015. bio je najbolji strelac Evrolige sa prosekom od 18,9 po sezoni, a već naredne potpisao je dvogodišnji ugovor sa Ponosom Izraela. U jednom periodu nosio je i dres reprezentacije Crne Gore.

Prošle sezone u Evrokupu je odigrao 14 utakmica i imao prosek od 11,4 poena, 3,2 asistencije i 33 posto šuta za tri poena.

Crvenu zvezdu su u ovom prelaznom roku pojačali Džejms Feldin, Stefan Janković, Nikola Jovanović, Marko Kešelj, Matijas Lesor i Nikola Radičević, dok je klub napustio veliki broj igrača: Stefan Jović, Marko Gudurić, Čarls Dženkins, Ognjen Kuzmić, Luka Mitrović uz odlaske Amerikanaca kojima su istekli ugovori Diona Tompsona i Nejta Voltersa.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar