Partizan bez Sume četiri utakmice...!

Možda i više! I Janković van konkurencije za Mladost!

Fudbal 09.09.2017 | 11:00
Partizan bez Sume četiri utakmice...!
Red zadovoljstva zbog rezultata i individualnog učinka, a onda red razočaranja usled saznanja da je reprezentativna pauze žestoko uzdrmala Partizana. Bar kad je reč o kadrovskoj slici.

Crno-beli će u nastavak sezone ući značajno oslabljeni, pošto su van stroja, zbog obaveza u državnim timovima, ispala dva igrača projektovana za startnih 11. Od juče se zna da Nebojša Kosović mora na dužu pauzu, a od večeras da je i povreda Sejdube Sume -o kojoj je govorio Miroslav Đukić - komplikovanija nego što se u prvi mah činilo.

Omaleni vezista „doneo“ je u Beograd rupturu prednje lože, zarađenu na meču Gvineja - Libija, u okviru afričkih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Trenutno se nalazi pod tretmanom Partizanovog lekarskog tima, predvođenog dr Ilijom Rosićem i kako sad stvari stoje sleduje mu pauza između dve i tri sedmice. Tačna procena odustva znaće se posle kontrole zakazane za utorak, očekuje se da dotad spadne hematom koji onemogućava Sejdubu Sumu da se stavi na raspolaganje stručnom štabu.

To znači da najskuplja akvizicija u istoriji kluba iz Humske 1 sigurno propušta sutrašnji duel sa Mladosti iz Lučana, gostovanje Jang Bojsu na otvaranju grupne faze Lige Evrope, kao i prvenstvene mečeve sa niškim Radničkim i Napretkom. U najboljem slučaju bi mogao na teren 24. septembra, kad crno-beli budu gostovali Radu ili četiri dana kasnije, kad u Beograd stiže Dinamo iz Kijeva.

Što se tiće ostalih igrača, Marko Janković jeste zdrav, ali oseća posledice ogromnih napora u dresu reprezenatcije Crne Gore - gde je bio jedan od ključnih pojedinaca u vezanim trijumfima nad Kazahstanom i Rumunijom - te će usled umora preskočiti okršaj sa Mladosti. Razume se, kako bi spreman dočekao gostovanje u Bernu, narednog četvrtka.

Podsetimo, u subotu veče ne igra ni zadnji vezni Milan Radin (kartoni), dok je Nebojša Kosović na gostovanju u Astani povredio koleno (prednji ukršteni ligamenti) i po svemu sudeći završio sa fudbalom za ovu kalendarsku godinu. Crnogorski reprezentativac će verovatno 18. septembra biti operisan u Rimu.

Alen Stevanović se vratio iz Bugarske posle neuspelog transfera u Levski. Trenutno je pod tretmanima u „Zemunelu“, van konkurencije za tim.

S obzirom da su trojica gorepomenutih povređeni u reprezentativnim selekcijama, a da je Stevanović od ranije rovit, može se reći da Partizan kao klub nije odgovoran za povrede svojih igrača.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar