Zidan o nezavisnosti Katalonije: Kako bez Barse?!

Zinedin Zidan se nada da će Barselona još mnogo godina biti najveći rival Reala u Primeri.

  • Sport
  • Fudbal


Građani autonomne pokrajine Katalonija odlučivaće na referendumu zakazanom za 1. oktobar (ako se održi) da li će i dalje biti u sastavu Španije ili će postati nezavisna država.

Pitanje je da li bi "izlaskom" Katalonije iz Španije i Barselona bila primorana da napusti Primeru i da nastupa u Prvoj ligi nove države, a komentar o tome da je trener njihovog najvećeg rivala Real Madrida kome bi tako bilo mnogo lakše da se domogne titule.

Međutim, i ovde se poteže pitanje rivalstva koje je korisno za oba tima.

"Ne mogu da zamislim prvenstvo Španije bez Barse", kazao je Francuz na konferenciji za medije i nastavio: "To je jedino što mogu da kažem kao fudbalski navijač. Vidim Barselonu zauvek u ovoj ligi i to je tako. Nadam se da će tako i ostati".

Prethodno je Regionalni parlament Katalonije usvojio zakon koji predviđa organizovanje referenduma o samoopredeljenju ove pokrajine, da bi Ustavni sud Španije preventivno suspendovao poziv na referendum o nezavisnosti.

Zidan nije želeo mnogo da govori o ovoj temi...

"Ne, jednostavno ne želim da pričam o referendumu pošto postoje ljudi koji ga žele, a i oni kojiji ne. Ja ne znam šta će se dogoditi", dodao je čovek koji je Realu doneo titulu prošle sezone.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

LAJAVI KRELAC

11.09.2017 12:49

LEPA PARA ,HEJ SPANCI NEMOZETE VI KAKO HOCETE NEGO KAKO TATA KAZE.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.