Strelac ONOG gola protiv SCG otišao u penziju!

Trofejni Argentinac odlučio da mu prethodna sezona u Olimpijakosu bude poslednja u karijeri.

Fudbal 09.09.2017 | 18:00
Strelac ONOG gola protiv SCG otišao u penziju!
Sjajni argentinski vezista odlazi u penziju!

Esteban Kambijaso (37) odlučio je da mu poslednja sezona u Olimpijakosu bude i poslednja u profesionalnoj igračkoj karijeri koja je počela još davne 1996. godine u drugom timu Real Madrida.

Za sada nije jasno koji će njegov naredni korak biti, pošto izveštaji iz Španije govore da će se posvetiti trenerskom poslu, dok u Grčkoj spekulišu da ga više zanima uloga sportskog direktora.

Momak iz Buenos Ajresa je ponikao u Argentinos Juniorsima i već kao tinejdžer stigao u Madrid gde nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, pa je preko Independijentea i River Plejta stekao iskustvo koje ga je ponovo preporučilo "kraljevićima" za koje je na kraju igrao samo dve godine.

Potom je napravio potez karijere prešavši u Inter gde je nastupao punih deset godina (315/41), da bi veteranske dane proveo u Lester sitiju i Olimpijakosu.

Tokom bogate karijere osvojio je čak 22 trofeja, a među njima je i pet titula u Seriji A, četiri kupa i Superkupa Italije, prvenstva Argentine, Grčke i Španije, no svakako je najvredniji onaj u Ligi šampiona sa Interom 2010. godine.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 52 meča i dao pet golova, a svakako najbolji je onaj protiv Srbije i Crne Gore na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godin, što je bio drugi pogodak za njegovu reprezentaciju od ukupno šest..

U veoma dugoj akciji "gaučosa", u kojoj su Argentinci "pleli" mrežu oko našeg gola gotovo minut, na kraju je Kambijaso pogodio nakon "pete" Ernana Krespa...

Ta akcija važi za jednu od najlepših na svetskim prvenstvima.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar