Borba za povratak NBA lige u Sijetl!

Da li će se najbolja košarkaša ponovo igrati u gradu Supersoniksa?

Košarka 09.09.2017 | 22:15
Borba za povratak NBA lige u Sijetl!
Sijetl nikad nije preboleo rastanak sa svojim NBA timom, koji je 2008. godine otišao u Oklahomu i odveo Kevina Durenta, tada rukija, a sada jednog od trojice najboljih košarkaša na svetu.

"Kej-Di" je odigrao za Supersonikse samo jednu sezonu i dodatno otežao ionako bolnu selidbu za sve koji su navijali za čuvenu franšizu, koja je postala šampion 1979, a devesetih godina dostigla vrhunac i pod Džordž Karlom, u velikom finalu protiv Čikago Bulsa.

Tokom godina provedenih daleko NBA lige, često su iz Sijetla stizale poruke da je taj grad spreman da se ponovo potrudi da oživi svoj košarkaški tim. Između ostalih, tu inicijativu podržali su bivši igrači (Geri Pejton), ali i kvoterbek Sijetl Sihoksa, čuveni Rasel Vilson.

Tim povodom, sa severozapada SAD u četvrtak su stigle važne vesti:

"Grupa investitora koja želi da sagradi sportsku halu za profesionalnu košarku i možda hokej, ponudila je da takođe i renovira Ki Arenu "Key Arena", nekadašnji dom Supersoniksa", javio je Asošijeted pres.

Na čelu te grupe je Kris Hansen, američki milioner koji godinama želi da vrati NBA u grad u kojem je odrastao.

Pre nekoliko godina, on je pokušao i da kupi Sakramento Kingse i da ih "odvede" u Sijetl, čak je dobio i saglasnost i podršku tadašnjih vlasnika, Maluf porodice, ali je nadležni NBA komitet odbio tu selidbu.

Hansen sada želi da svojim novcem izgradi i novo, gigantsko sportsko zdanje u delu grada u kojem rivale dočekuje NFL tim Sijetl Sihoksi i NHL tim Sijetl Marinersi, ali mu je gradsko veće do sada branilo da koristi ulicu koja bi pretrpela najveće promene za izgradnju tog objekta.

Ako bi njegov predlog sada "prošao", Sijetl bi tako mogao da dobije dve nove arene, pošto bi "Key Arena" bila potpuno renovirana i adaptirana da zadovolji utakmice NBA i NHL lige.

Da li će ova želja Hansena i njegovih saradnika biće uslišena - znaće se sledeće nedelje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar