US open - najava 1/2-finala: Njujork pod opsadom!

Večeras se na najvećem teniskom stadionu na svetu, impresivnom i verujemo dupke punom Artur Ešu igraju polufinala muškog singla, Anderson - Karenjo Busta i daleko intrigantnije Nadal - Del Potro.

Tenis 08.09.2017 | 18:30
US open - najava 1/2-finala: Njujork pod opsadom!
Može se reći da žreb ovog US Opena, koji polako dolazi do samog vrhunca, ponovo nije bio pravedan, tako da u jednom polufinalu igraju bivši šampioni njujorškog grend slema, a u drugom teniseri koji nikada nisu stigli do ovog stadijuma bilo kog od četiri najveća turnira belog sporta. Međutim, upravo to čini ove mečeve posebno interesantnim, što navijački, što kladilački pošto su rivali prilično izjednačeni.

Krenimo od prve borbe za finale koju će voditi Kevin Anderson i Pablo Karenjo Busta. I jednom i drugom ovo je premijera u grend slem polufinalu, što se nije dogodilo još od 2005. i Rolan Garosa (Marijano Puerta - Nikolaj Davidenko). Visoki Južnoafrikanac vodi sa 2-0 u međuosbnim obračunima, ali se čini de ja Španac trenutno u boljoj formi. Momak iz Hihona, 15. na svetskoj lestvici je stigao do ovog susreta bez izgubljenog seta, istina nije igra protiv vrhunskih igrača. Ubedljiv je bio i Anderson, ali se ipak očekivano namučio u četvrtfinalu protiv domaćeg asa, Sema Kverija. 

A pošto je ovde zaista teško odrediti pravog favorita, jer će dosta toga zavisiti od servisa Južnoafrikanca, trenutno 38. na ATP listi. Jer ako ga krene, Karenjo Busta bi odmah mogao da se spakuje. Zato verujemo da će biti taj-brejka, ali i da će prvi set biti veoma napet jer će od ishoda istog dosta zavisiti konačni rezultat.

Drugi, daleko ozbiljniji polufinalni par ne treba zapravo ni predstavljati, pošto su u pitanju dva vrhunska teniska asa. Delpo je imao mnogo teži put i mnogo ozbiljnije borbe i protivnike, naročito u polufinalu. Dok je Rafa poslao kući moskovskog tinejdžera Aleksa Rubljkova dopustivši mu da osvoji samo četiri gema, Toranj iz Tandila je odigrao veoma intenzivnih četiri seta sa Rodžerom Federerom što će sigurtno uticati na njegovo krhko, povredama sklono telo. Forhendi, kojima je uništio rovitog Švajcarca bili su neverovatni i uz servis predstavljaće glavno oružje Argentinca u borbi za finale. Ipak, verujemo da jeRafa taj koji će proći dalje.

Španac vodi sa 8-5 u duelima sa Delpom koji je pak slavio na poslednja dva. Poslednji poraz Nadalu i to veoma bolan zadao je prošle godine na OI u Riju kada ga je nakon mamutske borbe savladao upravo u polufinalu.  Ali, to je bilo u tri seta, a ako ovde budu igrali svih pet, jasno je ko je favorit. Što meč duže bude trajao, iako će većina na tribinama stadiona Artur Eš navijati za Delpa, Rafa je u prednosti. A glavno oružje Španca u ovom duelu će biti to što je levoruk, što neobično neodgovara Del Portu.

Naravno, pobednik ovog duela će biti veliki favorit u finalu protiv bilo koga od dvojice mogućih protivnika.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar