Inter odbio napade Junajteda, pa "vezao" Hrvata!

Ivan Perišić očigledno neće uskoro napustiti Milano.  Inter se zadnji smeje. . . Anti-Junajted klauzula i blindiran Perišić! Hrvat pristao na produžetak saradnje po znatno boljim uslovima.

Fudbal 09.09.2017 | 14:00
Inter odbio napade Junajteda, pa "vezao" Hrvata!
Nedeljama i mesecima spekulisalo da bi krilo Intera Ivan Perišić (28) mogao da pojača Mančester junajted. Te tračeve "podgrejao" je i Žoze Murinjo, odlazeći da lično gleda bivšeg igrača Briža, Dortmunda i Volfsburga, sa očiglednom namerom da ga priključi svom timu.

Međutim, rođeni Splićanin je ostao na "Đuzepe Meaci" i očigledno je da uskoro neće promeniti klub.

Inter je u petak zvanično saopštio da je Perišić potpisao novi ugovor sa milanskim klubom, do 2022. godine.

Italijanski mediji najvili su prethodnih nedelja ovaj potpis, uz "procurelu" informaciju da su se "nerazuri" zaštitili od budućeg interesovanja Junajteda tako što su "izbacili" izlaznu klauzulu koja bi automatski garantovala slobodu reprezentativcu Hrvatske.

Perišić je član Intera od 2015. godine i u crno-plavom dresu postigao je 21 gol (uz isto toliko asistencija) na 80 utakmica.

Inter je celog leta odolevao napadima Mančester Junajteda i na kraju uspeo nekako da sačuva Ivana Perišića. Hrvat je bio velika želja Žozea Murinja, ali Portugalac nije želeo da plati dovoljno bivšem klubu...

Inter je za Perišića tražio 55.000.000 evra, Junajted je nudio „samo“ 38.000.000 evra i nadao se da će igrač izvršiti pritisak na Inter da smanji cenu. Perišiću je na Old Trafordu obećana godišnja plata od 7.000.000 evra i Murinjo je mislio da je to dovoljno da igrač zarati sa Interom i izdjestvuje transfer. Međutim, prevario se...

Sada je Inter blindirao hrvatskog ofanzivca i danas je potpisan novi ugovor. Perišić je produžio saradnju sa Nerazurima do 2022. godine. Inter je pristao da poveća platuPerišiću sa sadašnjih 3.000.000 na 5.000.000 evra godišnje plus bonuse za timski i individualni učinak. Perišićev menadžer Ramadani je na početku tražio 6.000.000 evra godišnje za svog pulena, ali je pristao i na manje.

Perišić i Inter su dogovorili oko otkupne kaluzule. Tačnije, Perišić nema fiksnu klauzulu za premijerligaške klubove, dok su igračevi isboksovali fiksno obeštećenje u slučaju da se klub ne plasira u Ligu šampiona kao što je Donaruma dobio u Milan. Spekuliše se da bi klauzula iznosi 70.000.000 evra. Osim za Mančester Junajted. Za njih cena ne postoji...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar