Mitrović: Za srpski narod je važno da odemo na SP!

Aleksandar Mitrović za Srbiju igra dobro u kvalifikacijama. Postigao je i gol protiv Moldavije i objašnjava da je vrlo važno za narod da Srbija ode na SP.

Fudbal 09.09.2017 | 13:00
Mitrović: Za srpski narod je važno da odemo na SP!
Međutim, u Njukaslu nikako ne 'cvetaju ruže', a najnoviji problem su tri meča kazne zbog kojih će, svidelo mu se to ili ne propustiti ceo septembar.

On je u pobedi Njukasla od 3:0 nad Vest Hemom udario laktom Manuela Lancinija. Kaže da to nije uradio namerno.

Fudbalska asocijacija Engleske mu je izrekla zabranu igranja tri meča, nakon što se njegov klub nije žalio na postupak FA protiv Mitrovića.

"Ovo je vrlo frustrirajuće za mene. Tu su pravila, ali nisam imao nameru da uradim ono zašta su me optužili. U utakmici čak nije bio ni faul. Ima tri, četiri ovakve situacije tokom svakog meča pa ne razumem to i bio sam veoma iznenađen", rekao je Mitrović, piše Dejli Mejl.

Srpski igrač je nakon meča pričao sa Lancijiem sasvim normalno.

"Možda imate desetak takvih sudara sa odbrambenim igračem u utakmici. Nije čak ni faul, ni žuti karton, ali moram da prihvatim svoju kaznu. Ako kažem nešto više možda me kazne još strože. Nisam još pričao sa Rafom o tome, a nisam siguran šta će reći", kaže Mitrović.

Dodao je da će biti teško propustiti tri utakmice i da će se truditi da ostane u formi za to vreme kako bi postigao još golova u Engleskoj. On se osvrnuo i na pobedu nad Irskom u utorak uveče.

"Bila je to neverovatna noć za srpski fudbal. Dobra utakmica za nas i moramo da ostanemo fokusirani i da to završimo na pravi način u narednih nekoliko utakmica. Igranje na Svetskom prvenstvu je velika stvar. Dugo se čeka na to i mislim da je za srpski narod vrlo važno da nas vide na Mundijalu. Ogromno dostignuće. Uradili smo to za srpski narod, za celu zemlju. Hoćemo da ih učinimo ponosnim i nadam se da smo to uradili. Sjajan je osećaj", rekao je Mitrović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar