"Imamo tri crnca, muslimana, zašto ne bi i Zvezdaša?"

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da najskuplji igrač u istoriji crno-belih Sejduba Suma zbog povrede neće igrati protiv Mladosti iz Lučana.

Fudbal 08.09.2017 | 17:45
"Imamo tri crnca, muslimana, zašto ne bi i Zvezdaša?"
Ali, šef struke šampiona Srbije je istovremeno istakao da će zato reprezentativac Zoran Tosić spreman da drugi put "debituje".

"Suma je dobio nezgodan udarac u derbiju sa Crvenom zvezdom i onda otišao da igra za reprezentaciju. Mi smo mu rekli da preskoči prvu utakmicu, odigrao je drugu, izdržao 60 minuta i videćemo kolika ga pauza očekuje", kazao je Đukić na konferenciji za medije.

S druge strane, Tošić je, prema Đukićevim rečima postao primer za sve, izrastao je u ozbiljnog igrača i biće veliko pojacanje.

"On je primer za ostale, bitan nam je, ne samo igrački, već i za atmosferu u svlačionici. I Nemanja Antonov je veliko pojačanje, sad imam tri ozbiljna leva beka i slatke muke", istakao je Đukić.

Trener Partizana poručio je da je podinuta velika prašina oko dolaska bivšeg Zvezdinog napadaca Ognjena Ožegovića i dodao da će on imati njegovu, kao i podršku celog tima.

"Ne prati njega ništa, stvorila se veštačka frka, nepotrebna. Mi u ekipi imamo tri crnca, jednog muslimana, zašto ne bi mogao neko ko je nekad bio u Zvezdi? I Zvezda ima igraće koji su bili u Partizanu. Ovo je 21. vek i ne vidim nikakav problem. To su normalne stvari u normalnom svetu. Ožegović je dete koje hoće da se dokaže ovde i mi ćemo mu dati šansu. Ima podršku svih, želimo da postane ozbiljan igrač. On nema potrebe za frkom, za tenzijom, skidam svu tenziju sa njega", istakao je Đukić.

Utakmica 8. kola Superlige Srbije između Partizana i Mladosti igra se u nedelju od 21 sat na stadionu u Humskoj, dok četiri dana kasnije sledi otvaranje grupe Lige Evrope protiv Jang Bojsa u Švajcarskoj od 19 časova.

Trener Partizana je istakao da se "nešto pozitivno dešava u srpskom fudbalu", posle plasmana crno-beli i Crvene zvezde u grupnu fazu Lige Evrope, kao i posle dobrih rezultata reprezentacije koja je blizu plasmana na Svetsko prvenstvo.

"Ne smemo se uljuljkivati, već moramo nastaviti da radimo. Mi se ne zadovoljavamo plasmanom u Ligu Evrope, već hoćemo da napravimo ozbiljan posao u tom takmičenu. Svi zajedno možemo da napravimo nešto".

Meč se igra od 21.00, pa je novinare zanimalo da li Đukić može da obeća, na primer navijaču iz Šapca koji mora kasno da se vrati kući posle utakmice, dobru partiju i pobedu.

"Da ga zovnem da prespava kod mene", upitao je prvo Đukić kroz osmeh.

"Trudićemo se da ode zadovoljan kući, trudićemo se da Partizan odigra dobru utakmicu i zadovolji navijače", dodao je trener Partizana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar