Zeman protiv Muslimana

- Suverenu državu karakteriše to koje građane, strane državljane prima na svoju teritoriju. Država kojoj je oduzeto pravo da o tome odlučuje gubi suverenitet - istakao je Zeman.

Svijet 07.09.2017 | 21:50
Zeman protiv Muslimana
Predsjednim Češke Miloš Zeman izjavio je danas da ne bi trebalo puštati muslimane u Češku isto kao što u Troju nije trebalo pustiti trojanskog konja i da bi Češka prije trebalo da plati novčane kazne, jer neće izbjeglice nego da ih primi.

- Muslimane ne bi trebalo da puštamo kroz naša vrata isto kao što nije trebalo da stanovnici Troje puste u svoj grad drvenog konja. Ako bi se to desilo, ovde bi dobili zatvorene enklave. Radije bih platio kazne nego da primam izbjeglice - kazao je Zeman u susretu sa žiteljima Hlučina na istoku Češke.

Češki predskednik je insistiranje Evrope na mehanizmu relokacije i da i zemlje Višegradske četvorke koje to kategorično odbijaju prime muslimanske izbjeglice iz kampova u Italiji i Grčkoj uporedio sa gubitkom suvereniteta Čehoslovačke u vrijeme kada je bila u Varšavskom paktu i komunistički satelit Sovjetskog Saveza.

- Suverenu državu karakteriše to koje građane, strane državljane prima na svoju teritoriju. Država kojoj je oduzeto pravo da o tome odlučuje gubi suverenitet. U takvoj poziciji smo već bili. Zašto da u njoj budemo ponovo? Zato sam kategorični protivnik migracijskih kvota. Bilo gdje u Evropi, ne samo kod nas. Mogu da razore strukturu našeg kontinenta - rekao je Miloš Zeman.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Osamšezdezet

07.09.2017 20:02

Vratiće se opet osam šezdeset (ali rusko)...

ODGOVORITE
Name

Emoticoni те одаше

08.09.2017 11:31

Знам ко си... Emoticoni, први комантар... "Indijanac". Како год, овај Земан је заман заборавио шта значи ЕУ. (1) Прије уласка у ЕУ, мораш у НАТО и тамо губиш војно-обајвештајну сувереност. (2) У ЕУ губиш политичко-економско-сигурносну сувереност. (3) Када узмеш евро, господар ти постаје ЕЦБ па губиш монетарно-финансијску сувереност. Чешка је дакле предала своју сувереност (способност да самостално доноси одлуке које су у интересу грађана Чешке) Бриселу. А тамо Њемачка, Француска, ВБ, Холандија, Белгија имају "јачи" глас, него сви Словени заједно. Ако то није знао, онда је требао да чисти улице. Ако је знао, шта се онда буни! То би било исто, као када би нека муслиманска земља ушла у НАТО па се онда жалила што мора да ратује против Сиријаца, Либијаца, Афганистанаца...

Name

Kesić, milioni, izbori???

07.09.2017 20:03

Zna li iko kada su izbori u Češkoj, nešto se je upalio ovaj Dodikov idol?

ODGOVORITE
Name

Re

07.09.2017 22:48

Dodik saradjuje SA pravim i moralnim ljudima i ziv nam bio nece mile SA NATO agresorima srbski narod je poznat po borbi protiv fasizma i prvi u svijetu protiv terorizam

Name

Zoki

07.09.2017 20:30

Dabogda se i tebi i Ceskoj desilo isto sto i Libiji,Siriji i ostalim Arspskim zemljama.Ti si Kuga,a ne covijek,takvi su samo bili Fasisti koji su tamanili Jevreje.

ODGOVORITE
Name

Bj

08.09.2017 06:13

Desilo se njima i jos ce se desiti. Samo nek se priliziva Vatikanu i EU. Istorija ih je gazila ko mrave i jos ce.

Name

Bosnae

08.09.2017 08:05

Aferim..

Name

A mi

07.09.2017 20:31

Sram ga bilo a mi se toliko volimo.

ODGOVORITE
Name

popara

07.09.2017 20:33

Cehoslavacka je bila suverena pa ste se raspali na Cesku i Slovacku,nisu vam je rasturili Muslimani.

ODGOVORITE
Name

Re

08.09.2017 04:16

Dje god dodjete vi ste zlo sto se I vidi

Name

Kodiak I Druge Skode

08.09.2017 06:12

pa kad je tako kud pustiste muslimana da udje u cesku i napravi vam sve tipove nove skode,ili birate koji valja a koji ne pa koji vam zaradjuje i investira dobar je a koji je pobjego iz rata taj ne valja. Ne znam gdje bi skoda bila bez gospodina Halilhodzica al znam da ce opet u izolaciju i pod rusku sapu ako izadje iz EU. A pravila prihvacena pri ulasku u istu nisu svedski sto pa da uzmes sto ti se svidja a ostalo bacis

ODGOVORITE