Uklonjena ploča u Jasenovcu

Ploča sa natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu uklonjena je danas, izjavio je danas gradonačelnik Novske Marin Piletić, navodeći da sve prolazi bez incidenta.

  • Vijesti
  • Region


"Ploča će biti premeštena kod spomen obeležja Trokut - Novska, gde su i drugi spomenici poginulim braniteljima iz cele Hrvatske. Skidaju je radnici komunalca iz Novske. Do daljega na njoj ostaje i natpis ''Za dom spremni'', dok se ne nađe celokupno zakonsko rešenje o ovom pozdravu", rekao je Piletić za Jutarnji list.

Skidanje ploče odvijalo se uz prisustvo policije, ali i dva pripadnika HOS-a koji su negodovala, jer nisu očekivali da će ploča biti skinuta pre konferencije za novinare najavljene za 11 sati, prenosi Index.hr.

Sednica Vlade Republike Hrvatske zakazana je za 10 sati, a očekuje se, iako nije na dnevnom redu, da bi se moglo raspravljati i o pitanju ploče HOS-a.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je na ulasku u Vladu nešto pre sednice samo kratko rekao da ne zna o čemu će HOS govoriti na pres konferenciji.

(Tanjug)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

pravnik

07.09.2017 11:50

Treba je pokloniti Hasanbegovicu , a onu sa trgom Marsala Tita da nam vrati , jer mi cuvamo samo dobre uspomene .

Hm

07.09.2017 13:22

Morali su poslusati Ameriku. Da nije bilo toga, ostala bi puna tu dok je NDH.

Sarajlija .

07.09.2017 17:02

Bas dobro stosu uklonuli plocu a kace Srbi ukloniti lik Draze Mihajlovica u Dobrunu kod Visegrada toje isto kao ona ploca u Hrvata gospodo .

Mile

07.09.2017 18:24

kad ce te gospodo jednom prestati o ustasama i partizanima i cetnicima pa dajte da zivimo ovaj kratki zivot na ovoj lepoj planeti u miru da zivimo od svog rada tamo gde je to moguce pa ako ste imalo ucili istoriju mogli ste da vidite da nikad nijedna imperija nije bila vjecna i nijedan narod nije upotpunosti unisten. Pogledajte kako lepe zene prolaze pored nas pogledajte kako su lepi svi regioni bivse juge pa sta nam to vise treba.

Sarajlija

07.09.2017 18:45

Mile brate narod se pohaso trazi hljeba nad pogacom .

Indijanac

07.09.2017 19:41

Šta su uklonili, koga vi *ebete u mozak? Uklonili je i postavili 5 minuta hoda dalje? Samo opšti bojkot svih proizvoda iz NDH ih može smiriti. Pavelićeve isprdke uništavati finansijski i mirna Bosna!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.