Nadal: Ne želim da budem Rodžerov dečko!

Rafael Nadal lako se plasirao u polufinale US opena i na konferenciji za medije bio veoma raspoložen.

Tenis 07.09.2017 | 11:30
Nadal: Ne želim da budem Rodžerov dečko!
Nadal je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD savladao Andreja Rubljova sa 6:1, 6:2, 6:2 i čekalo se na veliki duel sa Rodžerom Federerom.

Do njega nije došlo jer je Huan Martin del Potro eliminisao Švajcarca, ali je jedno od pitanja novinara bilo zbog čega se Rafa najviše Rodžeru.

"Ne želim da ovo izgleda kao da ću biti njegov dečko. Ne želimo da o tome pričamo pred ovako važne mečeve", rekao je Nadal kroz osmeh. 

'Bik sa Maljorke' je objasnio odnos dvojice velikih rivala koji su, od prvog međusobnog meča, imali fantastičnu komunikaciju. 

"Postoji veliko međusobno poštovanje, igrali smo toliko puta i mislim da smo uradili važne stvari za tenis. Obojica to cenimo, oduvek smo imali dobar odnos, čak i igrali za naše fondacije. Uvek smo bili sjajni ambasadori sporta, predstavljali prave vrednosti i imali pravi imidž". 

Odnos prema navijačima je od presudnog značaja, posebno prema onim najmlađima. 

"Veoma je važno što je on pravi uzor deci – posle toliko godina i većeg broja pobeda od svih, i dalje ima strast da nastavi da radi ono što je radio tokom čitave karijere. To čini neverovatno dobro, ima pravi stav i veliku ljubav prema ovom sportu. To je nešto što je za mene veoma bitno i zbog toga mu se divim. Kada je teren u pitanju, divim mu se kao i svi jer znamo koliko je kompletan i kakve udarce može da izvede", zaključio je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Penzioner

07.09.2017 11:42

"ali je jedno od pitanja novinara bilo zbog čega se Rafa najviše Rodžeru." Koje je pitanje novinar postavio?

ODGOVORITE