USO - Američki san: I Medison Kiz među četiri najbolje!

Medison Kiz je ostvarila najveći uspeh u Njujorku plasmanom u polufinale US Opena. Pobedila je Estonku Kaju Kanepi u dva seta - 6:3, 6:3.

Tenis 07.09.2017 | 09:45
USO - Američki san: I Medison Kiz među četiri najbolje!
Ono čemu su se organizatori potajno nadali obistinilo se, Amerikanci će prvi put posle 1981. godine imati sve četiri igračice u polufinalu ženskog singla na ovom turniru.

Venus Vilijams će igrati protiv Sloun Stivens, a Koko Vandevej protiv Medison Kiz koja nije imala većih problema u meču sa Kanepijevom.

Rezultat sve govori, mlada Amerikanka je bila ubedljiva, igrala je hrabrije, njeni udarci bili su precizniji, dok Kanepi nije uspela da pronađe način da zaustavi protivnicu koja je slala ubitačne forhende i servirala odlično.

U prvom setu, Kiz je načinila brejk u četvrtom gemu za 3:1, što joj je bilo dovoljno da stekne prednost u meču, da bi u drugom setu bila još ubedljivija, oduzevši servis Kanepijevoj u prvom i devetom gemu.

„Četiri Amerikanke, pa to stvarno nije loše! Bila sam nervozna celog dana, ali sada je sve u redu. Da mi je neko pre Vimbldona rekao da ću igrati ovde u polufinalu, ne bih mu verovala“, poručila je Kiz koja je i 2015. u Melburnu igrala u grend slem polufinalu.

Biće to prvi put od 1981. godine da se za plasman u finale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država nadmeću samo domaće teniserke. Tada su se među četiri najbolje našle Kris Evert, Martina Navratilova, Trejsi Ostin i Barbara Porter. U finalu je Ostinova bila bolja od Navratilove.

Polufinalni parovi ove godine su: Vilijams - Stivens i Kiz - Vendevej.

"O Bože! Osećam se tako dobro. Ne znam koliko puta sam sedela na ovim stolicama ovde i slušala koliko je tenis u SAD užasan", izjavila je Medison Kiz posle meča protiv Kaje Kanepi, koja je do četvrtfinala stigla iz kvalifikacija.

Situacija da su četiri američke teniserke u polufinalu nekog grend slem turnira poslenji put se dogodila na Vimbldonu 1985. godine. Tada su u polufinalu bile Kris Evert, Keti Rinaldi, Zina Garison i Martina Navratilova, a trofej je na kraju podigla Navratilova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar