Lajović: Jaki su Francuzi, ali sjetimo se 1985. godine!

Dušan Lajović, srpski teniser, smatra da je ekipa napravila veliku stvar što se sa drugim timom plasirala u polufinale Dejvis kupa.  Prvi reket reprezentacije Srbije priznaje da su Franzuci favoriti na papiru, ali napominje da se u Dejvis kupu nikada ništa unapred ne može prognozirati. "U Lil idemo bez straha, jer nemamo šta da izgubimo", poručio je Duci.

Tenis 07.09.2017 | 16:30
Lajović: Jaki su Francuzi, ali sjetimo se 1985. godine!
Lajović je rekao i da Srbija nema šta da izgubi u duelu protiv Francuske u Lilu (od 15. do 17. septembra).

"Samim tim što smo u polufinalu je velika stvar i bez obzira što smo to učinili sa drugim timom treba da odemo u Lil gledajući na to kao na veliki izazov, jer se ne igra svaki dan polufinale Dejvis kupa. Momci koji će biti u našem timu su mlađi, prvenstveno Laslo Đere kome je to i debitanstki nastup. U neku ruku je 'bačen u vatru', ali mislim da ovaj meč svima može da bude samo pozitivno iskustvo", rekao je Lajović, navodi se u saopštenju Teniskog saveza.

Lajović je do sada odigrao 12 mečeva u Dejvis kupu i zabeležio sedam pobeda.

"Vratio sam se iz Njujorka, sada sam u Barseloni odakle idem za Lil, gde ćemo se svi okupiti u nedelju. Igrao sam dobro u Njujorku, imao sam dobar meč protiv (Rafaela) Nadala i solidne rezultate od Vimbldona do sada. Osećam se dobro, u formi sam i imamo veliko samopouzdanje. Očekujem da dam maksimum, a voleo bih da to bude dovoljno da donese poene Srbiji", rekao je on.

Za selekciju Francuske igraće Žo-Vilfred Conga, Luka Puj, Pjer-Ig Erber i Nikola Mau. Peti član tima biće Gael Monfis.

"Imaju jak tim i na papiru su mnogo jači od nas, a svi znamo kakav je Dejvis kup, nikad se ništa ne zna, ništa se ne može prognozirati. Setimo se meča Jugoslavija – Francuska u Beogradu 1985. godine, kada su sadašnji selektor Francuske Janik Noa i Anri Lekont, koji su tada bili četvrti i šesti igrači sveta, došli u Beograd sigurni u trijumf, a doživeli debakl od tima za koji su igrali Slobodan Živojinović i Goran Prpić".

On je rekao i da se nada da njegova ekipa može da namuči domaćina.

"Biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Conga nije u nekoj formi, Gaske nije ni pozvan, Monfis je povređen, ali ne znamo koliko je njegova povreda ozbiljna, tako da nisu ni oni u najboljoj formi ni u najjačem sastavu. Treba da odemo u Lil bez straha, nemamo šta da izgubimo, možemo samo mnogo da dobijemo" zaključio je Lajović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar