Austriju zanima slučaj "bentli"

Bečki ”Kurir” piše o incidentu sa uletanjem bentlija u kolonu vozila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi “Dojče vele”.

Srbija 06.09.2017 | 13:56
Austriju zanima slučaj "bentli"
Kako navode, “Kuriru” je to interesantno zbog toga što je u incident umiješan Luka R., kojeg traži i austrijska policija.

“Mogući atentat u Srbiji - veze sa Bečom“ – naslov je članka objavljenog u austrijskom dnevniku Kurir:

"Novi razvoj situacije poslije mogućeg napada na kolonu vozila u kojoj je bio srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Osumnjičeni muškarac je, kako izgleda, bio umiješan i u pucnjavu ispred (bečkog) hotela Hilton u martu ove godine – to je izjavio portparol austrijskog federalnog ureda za borbu protiv kriminala Vincenc Krigs-Au.

Potvrđujem da je Luka R. Ista osoba koja je tada pucala i teško ranila jednog Rumuna, rekao je Krigs-Au u utorak po podne. U julu je pred sudom u Beču trebalo da počne suđenje tom Srbinu kao i još dvojici osumnjičenih, ali optuženi se nisu pojavili. Sada je nejasno kakve će to posljedice imati po suđenje u Austriji, jer Srbija vjerovatno neće izručiti osumnjičenog. Luka R. je u Srbiji u pritvoru."



Osim toga, oni prenose navode beogradskih medija da je vozač Bentlija neposredno pred incident uzeo kokain, a prema prvim rezultatima istrage, Luka R. je održavao kontakte sa pet policajaca, među kojima je bio i jedan visoki funkcioner policije.

List piše i da se on prije nekoliko mjeseci vratio iz Beča u Beograd i to poslije jedne pucnjave u Beču u kojoj su ranjena dva Čečena.“

"Predsjednik Vučić je u prvoj reakciji bagatelizovao incident. Nije se desilo ništa strašno, rekao je Vučić u ponedjeljak na srpskoj televiziji Hepi. I dodao da smatra da se radi o slučajnosti. Srpski mediji međutim ukazuju na sličan incident koji se desio pred atentat na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića u februaru 2003. Tada je kamion, za čijim volanom je bio jedan mafijaš, pokušao da sličnim manevrom zaustavi Đinđićev službeni automobil. Dvije nedjelje kasnije, Đinđić je ubijen hicem iz vatrenog oružja pred ulazom u zgradu vlade.“

Prema pisanju Kurira, pucnjava ispred Hiltona, u kojoj je povrijeđen pomenuti Rumun, odigrala se u noći na 5. mart. Rumun je u klubu The Box, koji se nalazi u istoj zgradi kao i hotel, upoznao jednu ženu.

Došlo je do svađe između njega i Srbina, zbog čega je, kako piše austrijski dnevnik, „više muškaraca izbacilo Rumuna iz lokala".

"Izbačeni Rumun je na to još iz ulaza doviknuo (Srbinu) da izađe napolje da se obračunaju, na šta je ovaj potegao pištolj i preko jedne ograde pucao Rumunu u nogu. Pobjegao je prije nego što je došla policija.“

Izvor: DW

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbi

06.09.2017 12:15

Baš suneki fini ovi momci. Vučić je seljak što ih uznemirava

ODGOVORITE
Name

Pixy

06.09.2017 12:58

Poznat je Aleku taj milje...

Name

Vuk

06.09.2017 13:11

99 % glupana poput ovog, koji vozaju ovakve automobile su nepismeni mafijaši. Nemaju ni sata rednog staža a voze takve mašine. Samo ga pogledaš i sve ti je jasno. Kola bjesna a glava tjesna.

Name

Bentlej srpski

06.09.2017 18:18

Boli austrijance briga. Njih samo interesuje, dali je to islamski teroristicki napad bio, da bi to objavili. Nisu bili muslimani, zato nece dalje o tom slucaju pisati.

ODGOVORITE