US open: Venus, Stivens i Anderson u 1/2-finalu!

Anderson preko Kverija do svog prvog polufinala! Kevin Anderson prvi put u karijeri izborio je plasman u polufinale grend slema. Posle 206 minuta igre pobedio je Sema Kverija, 7:6, 6:7, 6:3, 7:6.  Sloun Stivens kroz iglene uši do polufinala US Opena! Amerikanka Sloun Stivens plasirala se u polufinale grend slema u Njujorku pošto je pobedila Letonku Anastasiju Sevastovu, 6:3, 3:6, 7:6.  Venus kraljica trilera, nadigrala i odličnu Kvitovu! Amerikanci mogu da odahnu, imaće sigurnu finalistkinju na US Openu. Venus Vilijams je u izvanrednom meču pobedila Petru Kvitovu sa 6:3, 3:6, 7:6.

Tenis 06.09.2017 | 09:15
US open: Venus, Stivens i Anderson u 1/2-finalu!
Čudna koincidencija, ali i Venus je zabeležila identičnu pobedu kao i Sloun Stivens samo koji sat ranije. Dve Amerikanke će u međusobnom okršaju dati odgovor koja će od njih u finale, ali šta god da bude, jedno je jasno, Venus Vilijams ne haje za godine, u 37. je stigla do svog 23 grend slem polufinala, ujedno i prvog u Njujorku posle sedam godina.

Slobodno se može reći da je meč Vilijamsove i Kvitove bio finale pre finala. Igrale su atomski tenis sa mnogo sjajnih poena na opšte zadovoljstvo publike na „Artur Ešu“ koja je prisustvovala možda i najboljem meču u ženskom singlu u dosadašnjem toku turnira.

U početnom setu, Čehinja je vodila sa 3:1, ali tada se probudila Venus i vezala pet gemova za 6:3.

U drugom je Kvitova povela sa 3:0 kada je usledila kraća pauza zbog navlačenja krova na stadionu, jer je počela kiša. Prednost jednog brejka je održala do kraja pa je rezultatom 6:3 stigla do izjednačenja.

Kao što je i običaj u njihovim mečevima, najbolje je usledilo na kraju. I ponovo je Kvitova krenula bolje, napravila brejk, povela sa 3:1, ali je opet stala i Venus je načinila preokret. Stigla je do 3:3, a onda se igralo gem za gem, sve do taj- brejka u kojem je Venus bila snažnija, preciznija, ubitačnija. Dobila ga je sa 7:2, a meč je ukupno trajao 154 minuta.

„Zbog ovako sjajne podrške osećam se predivno. Nisam htela da vas razočaram. Lepo je bilo igrati sa Petrom, prosto je neverovatno šta je sve preživela. Drago mi je da je opet vidim na terenu, nadam se da će biti još mnogo ovakvih mečeva“, poručila je Vilijamsova, koja je u Njujorku bila najbolja 2000. i 2001. godine.

Sloun Stivens kroz iglene uši do polufinala US Opena! Amerikanka Sloun Stivens plasirala se u polufinale grend slema u Njujorku pošto je pobedila Letonku Anastasiju Sevastovu, 6:3, 3:6, 7:6.

Pre četiri godine Stivensova je igrala polufinale u Melburnu i četvrtfinale na Vimbldonu, ali ovo će joj sigurno biti najslađi uspeh jer je posle 13 godina postala prva Amerikanka, a da to nije neka od sestara Vilijams, u polufinalu US Opena.

Protiv Sevastove nije imala nimalo lak posao. Meč je trajao dva i po sata, obilovao je preokretima, ali Sloun je imala i veliku podršku sa tribina što joj je svakako mnogo značilo kada se meč lomio.

U prvom setu, posle razmene brejkova na startu, Stivensova je i u četvrtom gemu uspela da oduzme servis protivnici, što joj je donelo na kraju i set (6:3).

U drugom, Sevastova je uzvratila istom merom i opet je brejk bio u četvrtom gemu, ali još veća broba vodila se u setu odluke.

Obe su po dva puta previle brejk da bi u taj-brejku posle 5:4, Stivensova vezala dva poena i tako stigla do velikog trijumfa.

Ona će u polufinalu igrati sa boljom iz duela Venus Vilijams i Petre Kvitove.

Anderson preko Kverija do svog prvog polufinala! Kevin Anderson prvi put u karijeri izborio je plasman u polufinale grend slema. Posle 206 minuta igre pobedio je Sema Kverija, 7:6, 6:7, 6:3, 7:6.

Meč se odužio i završio tek oko dva časa posle ponoći po njujorškom vremenu, ali svi koji su ostali na stadionu imali su šta da vide, fantastičnu borbu dvojice vrhunskih servera. Odlučile su nijanse, pa će se Anderson za plasman u finale boriti sa Špancem Pablom Karenjom Bustom.

U prvom setu, u kojem nije bilo brejka, Anderson je u taj-brejku preokrenuo sa 2:5 na 7:5. Mnogo veća drama viđena je u taj-brejku drugog seta kada je je Kveri imao 6:1, ali je tek iskoristio sedmu set loptu za 11:9 i izjednačenje u setovima.

U trećem setu, Anderson je u šestom gemu uspeo da oduzme servis protivniku i tu prednost je čuvao do kraja (6:3).

Kako to obično biva kod ovakvih igrača, taj-brejk je normalna pojava i u trećem u ovom meču opet je slavio Južnoafrikanac. Ali ne bez rezultatske klackalice jer nije iskoristio prvu meč loptu na 6:5, pa je Kveri imao set loptu na 7:6.

Ipak, u finišu, Anderson je imao jače nerve, dobio je taj-brejk sa 9:7 i time overio plasman među četiri najbolja.

„Bilo mi je teško posle izgubljenog drugog seta, ali rešio sam da budem strpljiv i igram poen za poen i to se isplatilo“, poručio je 31-godišnji teniser iz Johanesburga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar