"Novaku je trebalo da se odmori od tenisa!"

Nekadašnji kondicioni trener najboljeg srpskog tenisera sada je u timu Borne Ćorića.

Tenis 05.09.2017 | 22:20
"Novaku je trebalo da se odmori od tenisa!"
Gebhard Fil-Grič starao se o fizičkoj spremi Novaka Đokovića punih osam godina, sve dok u maju nije došlo do razlaza, ne samo sa njim, već i sa trenerom Marijanom Vajdom i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem.

Nakon toga je Nole nastupio na pet turnira, ostvario solidne, ne i spektakularne rezultate (polufinale Madrida, finale Rima, četvrtfinale Rolan Garosa, trijumf u Istbornu, četvrtfinale Vimbldona), da bi krajem jula saopštio da će pauzirati do početka 2018. godine kako bi u potpunosti sanirao povredu lakta.

Fil-Grič bio je na US openu kao kondicioni trener Hrvata Borne Ćorića i rekao izveštaču "Sportskog žurnala" da se sa Đokovićem poslednji put čuo pre Vimbldona.

"Ne znam šta se dešava i u kakvom je stanju njegov lakat. Iskreno, njemu je trebalo neko vreme da se odmori od tenisa. Previše je bilo napora, bio je umoran i fizički i psihički", prokomentarisao je Austrijanac, izrazivši nadu da će se Novak iduće godine zaista vratiti na teren u svom najboljem izdanju.

Đoković će do kraja sezone izgubiti 2.740 bodova, koje neće braniti na US openu, u Šangaju, Parizu i Londonu, tako da će se sa sadašnjeg petog mesta na ATP listi spustiti možda i izvan Top 10.

"Radujem se što ću se sastajati sa najboljima već u trećem, četvrtom kolu turnira", rekao je on kada je saopštavao odluku o prevremenom završetku sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar