DK - Ziki već zna tim: I Zekić protiv Francuza!

Selektor Dejvis kup tima Srbije protiv Francuske u polufinalu računa na neiskusan sastav i dva debitanta.

Tenis 05.09.2017 | 21:30
DK - Ziki već zna tim: I Zekić protiv Francuza!
Teniska reprezentacija Srbije suočila se sa velikim problemima pred meč polufinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv Francuske.

Ostala je bez trojice najboljih igrača (Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića), zbog čega je selektor Nenad Zimonjić bio primoran da pozove neiskusne igrače, uključujući i jednog debitanta.

"Ništa ovo nije od juče. Upoznat sam sa situacijom. Novak Đoković je zbog povrede lakta morao da završi sezonu, Janko Tipsarević ima problem sa zadnjom ložom, a Viktor Troicki u poslednje vreme sa leđima. Nadao sam se da ćemo biti zdravi i da ćemo se Francuzima suprotstaviti u najjačem sastavu , ali, nažalost, okolnosti su drugačije i moramo da se prilagodimo novonastaloj situaciji", izjavio je za "Sportski žurnal" Nenad Zimonjić.

On je već odredio koji će se tim suprotstaviti Francuzima u Lilu, od 15. do 17. septembra.

"Tim se zna, nema dileme. Dušan Lajović će biti prva tabla kao najiskusniji i najbolje rangirani igrač. Za singl, pored njega, još konkurišu Laslo Đere, i Filip Krajinović, a ja ću biti tu kao opcija za dubl. Prvi put uz reprezentaciju će biti i Miljan Zekić. To je ekipa za Lil koja će ići da se bori i pokuša da iznenadi domaćina", jasno je poručio Zimonjić.

Dušan Lajović predvodiće ekipu kao 85. na ATP listi, najbolje rangirani teniser. Laslo Đere, koji je na 98. mestu svetske liste, debitovaće za reprezentaciju, Krajinović je trenutno 126. na svetu, dok će rezerva biti Milajn Zekić, takođe novajlija u srpskom timu koji je trenutno 279. na ATP listi.

"Imam poverenje u sve igrače koje sam pozvao. Ne možemo da pretimo, ali se nećemo predati bez borbe. Francuzi imaju veliki izbor igrača i mislim da i sa Novakom u timu bi imali za nijansu veće šanse, a bez Đokovića su postali apsolutni favoriti. To bi bili i da su i janko i Viktor u timu. Ovako, mnogi od ovih momaka koji putuju u Lil verovatno se nisu ni nadali da će biti nosioci reprezentacije, ali polufinale Dejvis kupa je veliki motiv i sigurno će svi pokušati da odigraju najbolje", poručio je selektor Nenad Zimonjić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar